Test: Samsung SBH-700: Au, dette var vondt!

Øreputene er litt harde, selv om de er laget av gummi.

Her er det mye som skurrer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2008 kl 10:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

SBH-700 ser grei ut, men har dårlig lydkvalitet.

Se bildet større

Hodsettet fungerer som håndfri til mobilen.

Se bildet større

SBH-700 koster rundt 700 kroner - som er like mye som for et skikkelig bra ledningsbasert hodesett, men lydkvaliteten er langt dårligere.

Se bildet større

GRØSS: Vond lyd og vond å ha i ørene. Samsung SBH-700 er ikke vellykket, etter vår mening.

AMOBIL.NO. Samsungs nye musikkhodesett SBH-700 er helt trådløs, og kobles til telefonen din via Bluetooth A2DP. Dermed kan du høre på musikk helt uten å ha ledninger hengende ned forbi jakkekragen. Dette er selvsagt praktisk, men det fører også med seg ulemper.

Mye skurring

Vi merker fort at lyden i hodesettet skurrer forferdelig mye. Bassen skurrer, s-lyden i vokaler skurrer og mest av alt skurrer symbalene i trommene. Dette er typisk for trådløse hodesett som bruker Bluetooth, men dette er uakseptabelt mye skurring uavhengig av om hodesettet er trådløst eller ei. Noe slikt ville vi ikke betalt 700 kroner for.

All skurringen fører til at ingen instrumentgrupper høres naturlige ut, og vokalen mister også sine kjennetegn.

For sikkerhets skyld prøvde vi hodesettet sammen med tre forskjellige telefoner; Samsung U800 Soulb, Nokia N96 og Sony Ericsson Xperia X1. Skurringen var der i alle tilfellene, og i Nokia N96 var tilkoblingen i tillegg ustabil og lyden hakket ofte - spesielt om du har telefonen liggende i bukselomma.

Les om mobilene vi testet SBH-700 på :

Samsung U800 Soulb

Nokia N96

Sony Ericsson Xperia X1

Trang lyd

Lyden er generell dårlig også om du klarer å overse skurringen. Lydbildet er flatt og kjedelig. Alle lyder blir veldig smeltet inn i hverandre, slik at det er vanskelig å skille instrumentene fra hverandre.

Vi opplevde at rolig jazz var den musikkategorien som passet best med SBH-700. Årsaken til dette er nok at musikken er stille og rolig, og hodesettet faktisk ikke trenger å lage så mye lyd. Alle ulempene i lyden gjør hodesettet ganske uegnet til det meste av annen musikk.

Funker som håndfri

Vi setter imidlertid pris på at hodesettet også fungerer som håndfri til mobilen din.

Det betyr at musikken dempes automatisk når du får inn en samtale og du enkelt kan ta telefonen uten å dra mobilen opp av lomma. Lydkvaliteten i mobilsamtaler er helt grei, og er nok det området som hodesettet duger best på.

Batterilevetiden er også ganske grei, med oppgitte åtte timer musikkspilling nesten seks døgn.

Ubehagelig på ørene

Designen til SBH-700 ser bra ved første øyekast. Hodesettet er i fargene svart, rød og sølvgrått. Bluetooth-mottakeren ligger bak hodet, og består av volumtaster og taster for å bytte til neste og forrige låt.

Det går et par elastiske "pinner" fremover til ørene, og en bøyle går rundt øret og inn i øregangene forfra. På fremtiden av bøylene er det en tast for å ta telefonen og legge på og en tast for å spille av musikken og sette den på pause.

Designløsningen er i utgangspunktet grei nok, og du får full kontroll over tasteplasseringen etter kun kort tid. Hodesettet er i det hele tatt ganske praktisk. Men dessverre er det veldig ubehagelig å ha på seg.

Putene som går inn i øret synes vi er for harde, og etter en halvtime med musikklytting øregangene litt irriterte. Vi synes også Bluetooth-mottakeren på baksiden av hodet er altfor tung, slik at det blir for mye press mot øregangene og hodesettet faller lett av om du ikke har ørepluggene skikkelig i ørene.

Konklusjon

Ledningen kan irritere og derfor er det veldig praktisk med trådløse hodesett som både kan brukes til musikk og mobilsamtaler. Men når lydkvaliteten er så dårlig som i SBH-700, vil vi anbefale at du holder deg langt unna.

Et ledningsbasert hodesett kan kjøpes for en langt billigere penge og gir deg mye bedre lydkvalitet. Vi anbefaler å gå for et sett øreplugger, siden disse ikke krever mer kraft enn mobilen din har tilgjengelig for å drives.

I prisklassen til SBH-700 anbefaler vi å se på hodesett som Cresyn C705e, eller Skullcandy Full Metal Jacket med håndfri for Blackberry-mobiler og Iphone dersom du trenger det.

Les vår test av Cresyn C705e

Les også testen av Skullcandy Full Metal Jacket

Produsenter som Denon, Argon, Bose og Koss har også en rekke øreplugger med prislapp helt ned til 200 kroner, som du for eksempel kan få kjøpt hos fagforhandlere som Hifi-klubben.

Dersom du likevel skal ha et trådløst hodesett, bør du se på Nokia BH-604. Dette hodesettet har langt bedre lyd, men er til gjengjeld fysisk større.

Les testen av Nokia BH-604

Og dersom det er et trådløst håndfri du er ute etter, finnes det mange god alternativer.

Her finner du alternativene

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse