Avantor har blitt miljøsertifisert

Avantor står for mesteparten av utbyggingen i Nydalen. Nå har de blitt miljøsertifisert. Illustrasjon: Avantor

Etter tre års målrettet arbeid, er Avantor nå den første eiendomsutvikleren i Norge som er miljøsertifisert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.11.2008 kl 10:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NYDALEN: – Dette kommer til å forbedre Avantor som bedrift, i tillegg til eiendommene, renovasjon, utslipp og energiforbruk, sier forvaltiningsdirektør i Avantor, Roy Frivoll til Nordreakerbudstikke.no.

Miljøsertifisering skal gi omverdenen sikkerhet for at en virksomhet arbeider seriøst med å redusere sin påvirkning på det ytre miljøet. Avantor, som står for mesteparten av utbyggingen i Nydalen, er sertifisert etter miljøstandarden ISO 14001.

Konkurransefaktor

– Miljø er blitt en konkurransefaktor også for eiendomsbransjen, og vi møter nå krav fra potensielle og eksisterende leietakere om bygningers energieffektivitet, tekniske løsninger med mer, sier administrerende direktør i Avantor, Christian Joys, i en pressemelding.

Miljøstandarden gir internasjonalt anerkjente metoder for virksomheter som bygger opp og driver et strukturert og systematisk miljøarbeid, og innebærer at sertifiserte bedrifter vil bli fulgt opp med oppfølgingsbesøk minimum en gang i året.

Effekt for leietakerne

Avantors leietakere vil også merke effekter av at eiendomsutvikleren har blitt miljøsertifisert, men ifølge Roy Frivoll har selskapet også en målsetting om å få med leietakerne i selve prosessen.

– De må også være villige til å foreta endringer i energiforbruket, sier Frivoll.

Tre år

Avantor har jobbet for å bli miljøsertifisert i nesten tre år. De vil nå blant annet fokusere på å få full kontroll med strømforbruket, en gjennomgang for å få ned energiforbruket, og temperaturkorrigering.

I tillegg vil de konsentrere seg om enkle ting som å isolere bedre, og få lys som reagerer på bevegelsessensorer.

Hovedmålsettingene fremover blir innenfor områdene energi, renovasjon, nulltoleranse for utslipp, kundetilfredshet, transport og varmeforbruk, opplyser Frivoll.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse