Avlivet dagen etter

Elgpåkjørsel i Maridalen

Ulykke: I går kveld ble en elg påkjørt av bil - ved Hammern. FOTO: ILLUSTRASJON

"Elgen lokalisert...avlives i morgen på grunn av dårlige lysforhold", sto det blant annet i politiets twittermelding.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.03.2013 kl 09:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MARIDALEN: "Bilfører i Maridalen blir kjørt OKL. Elgen er lokalisert og vil bli avlivet i morgen. Dette grunnet vanskelige lysforhold i følge Viltnemnda." sto det i Twittermeldingen som politiet la ut mandag.

- Sto oppreist

Bymiljøetaten bekrefter at en elgku ble påkjørt og skadet ved Låkeberget i Maridalen, mandag kveld, men at elgen sto "oppreist" etter å ha blitt truffet av bilen.

LES OGSÅ: MYE ELG PÅ VANDRING

- Den påkjørte elgen sto oppreist sammen med en annen elg da den ble lokalisert av Bymiljøetaten om kvelden. På grunn av mørket ble den endelige beslutningen om avliving utsatt til lysforholdene ble bedre, forteller Anne Grethe Nyrud i informasjonsavdelingen til Bymiljøetaten.

Ifølge naturforvalter Kjell Isaksen i bymiljøetaten er det viktig med nogenlunde gode lysforhold, for å vurdere tilstanden til elgen, og gjennomføre en eventuell avlivning på en forsvarlig måte.

- Ligger elgen nede og er åpenbart veldig skadet, så vil den bli avlivet straks, uansett lysforhold, ifølge Isaksen.

Tirsdag morgen var det over for elgen.

LES OGSÅ: TO ELGER SLÅTT SEG NED I HAGE

Andre elgpåkjørsel

- Elgen ble avlivet tidlig neste morgen. Dette er den andre elgpåkjørselen langs veiene i Maridalen etter nyttår der den involverte elgen måtte avlives. Ved to andre påkjørsler er elgene sporet opp og friskmeldt av Bymiljøetaten. Tre elger er i samme periode påkjørt og drept på Gjøvikbanen, ifølge Nyrud.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse