Avviser at vi blir slukt av et sort hull

KJELÅS/GENÉVE: Boken «Engler og Demoner» tar for seg hvordan terrorister bruker et tilsvarende maskin som den i Sveits til å lage antimateriebomber. ...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2009 kl 11:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELÅS/GENÉVE: Boken «Engler og Demoner» tar for seg hvordan terrorister bruker et tilsvarende maskin som den i Sveits til å lage antimateriebomber.

– Det amerikanske forsvaret har på bakgrunn av dette forsøkt å utvikle en slik bombe. Men det er bare bullshit. Det er ikke mulig det, blåser Samset.

I høst skrev VG om at CERN-prosjektet kunne resultere i et svart hull som ville sluke jorda.

– var det noen her som trodde på det? Dere var i tilfelle ikke alene. Det var fint at mediene skrev om dette. Det var klart de var fornøyde med å kunne telle ned til verdens undergang. Men det var bare en tulleteori satt ut av noen PR-kåte amerikanske forskere. De kom med påstanden for seks år siden også. For vår del var det flott å kunne komme ut og fortelle mer om prosjektet, og at frykten er fullstendig grunnløs, sier Samset. – Naturen har mye mer energi enn det vi skal skape. hadde det vært reelt at vi skulle svelges i et sort hull, hadde naturen gjort det helt av seg selv.

Prøvene med maskinen, som startet i fjor, er foreløpig satt på vent, på grunn av mer motstand enn beregnet, og at en generator «døde». Det førte til at en gasstank punkterte og « Big Bang»-maskinen tok telling. Reparasjonene er nå i gang, og etter planen skal partiklene settes i bevegelse i juli, og de første kollisjonene vil skje i august. Riktignok i Sveits, ikke på Kjelsås.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse