Avviser ulovlig trefelling

Ingar Sundby, Kristin Sundby og Egil Smedsrød hevdet i forrige uke at en nabo i Jansbergveien har fjernet trær, vegetasjon og skogsbunn ulovlig. I dag svarer naboen, som mener beskyldningene er grunnløse.FOTO: VIDAR BAKKEN

I forrige nummer av avisen sto tre beboere på Nordberg frem og beskyldte naboer for miljøkriminalitet. En av dem som ble kritisert reagerer med vantro på beskyldningene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.10.2007 kl 13:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDBERG: Beboer i det omtalte huset, forteller avisen at saken absolutt har to sider. Da de flyttet inn for et år siden, var hagen preget av å være igjengrodd. De ønsket å få orden på hagen, og hugget derfor mange trær og fjernet mengder av villniss og kratt på egen tomt. I tillegg kuttet han to mindre trær som stod ved grensen. Nylig tomteoppmåling viste at disse sto på egen tomt da de ble fjernet. Da gravemaskinen skulle kjøre over kommunal grunn og inn på tomten for å planere denne, ble noe kjerr og brenneslebusker ødelagt. Friluftsetaten sa at dette var greit, så lenge de satte området i stand igjen ved bl.a. å så gress. Dette ble gjort, sier beboeren.

Feil

Han forstår ikke hva naboene ønsker å oppnå med å gå ut i Nordre Aker Budstikke med beskyldninger om ulovligheter.

– Folk som leste artikkelen i forrige utgave fikk sikkert et inntrykk av at det tidligere har vært skog utenfor tomten langs turveien. Dette er feil, alle trær som har blitt fjernet har stått inne på den omtalte eiendommen, sier beboeren.

– Når det gjelder dukkehuset, har ett av intervjuobjektene i artikkelen vært fullt klar over at dette skulle bli flyttet, så snart hagen var klar. Dukkestuen ble flyttet midlertidig utenfor tomtegrensen i slutten av juni da det skulle foregå gravearbeid og planering av hagen. Ferdiggress ble lagt første uken i september. Planen har hele tiden vært å flytte dukkestuen etter at gresset har fått 3 uker på å gro og feste seg. Dukkestuen er nå flyttet og står selvfølgelig inne på egen tomt igjen, fortsetter beboeren.

Ikke kriminelle– Å kalle oss miljøkriminelle er sterke ord for noe vi har gjort helt lovlig og i god mening. Å bruke oss som eksempel på at folk tar seg til rette er ubehagelig, når fakta i artikkelen er feil. Vi håper nå at saken oppfattes mer nyansert. Videre er det viktig for oss å påpeke at vi har fått mye støtte fra naboer etter artikkelen i forrige nummer. Vi ønsker å rette en takk til disse for det, avslutter han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse