Både idrettshall og bane til Grefsen

Nå blir det mest sannsynlig både flerbrukshall og oppgradering av eksisterende bane på nedsiden av Grefsen skole – med Venstre, Høyre, Frp, og Krfs budsjettflertall. Her FAU-leder Erik Skei med besøk av lokalpolitiker Per Elling Braseth-Ellingsen (V) og bystyrerepresentant Kjell Veivåg (V) tidligere i høst. Foto: Kristin Tufte Haga

Det ferske budsjettforliket sier ja til både flerbrukshall og oppgradering av idrettsbanen ved Grefsen. – Helt fantastisk, sier en glad FAU-leder Erik Skei.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 23.11.2009 kl 17:01

GREFSEN: Venstre var tidlig ute i høst og annonserte at partiet ville gå for en flerbrukshall på idrettsbanen nedenfor Grefsen barneskole.

Nå sier også Høyre, Frp og Krf ja til det samme, gjennom det ferske budsjettforliket, som ble offentliggjort mandag ettermiddag. I tillegg har driftige Grefsen FAU (Foreldrearbeidsutvalget) jobbet for å få politikerne med på en samtidig oppgradering av selve idrettsbanen. Også det er det nå budsjettflertall for.

Prosjekteringspenger

— I tillegg er det allerede i budsjettforliket satt av 1 million kroner til prosjektering av anlegget. Det betyr at alle gode krefter

— være seg blant annet skole, idrett og nærmiljø

— nå faktisk kan sette seg ned og begynne planleggingen og samarbeidet om en helhetlig løsning for området. Klart vi er kjempeglade for dette! sier en veldig godt fornøyd FAU-leder Erik Skei.

Dobler uteareal

Tidligere i høst var Grefsen FAU også på deputasjon i bystyrets kultur- og utdanningskomité, og talte varmt for både hall og oppgradering av baneområdet.

— Det er mange gode argumenter for å oppgradere banen.- ikke minst økonomiske og praktiske Men noe av det viktigste er at utearealet for «nye» Grefsen barneskole nærmest kan dobles ved å oppruste den forfalne banen, skolehagen og en nedlagt barnehage som ligger inntil banen. De to sistnevnte ligger allerede inne som del av utearealet i planene for «nye» Grefsen barneskole. Innenfor selve skoletomta blir det bare 13 kvadratmeter uteareal per barn når skolen utvides. Det er så lite at selv om banen brukes av skolebarn også nå, blir området helt sentralt når elevtallet etter hvert dobles, sier Skei.

Etatene

Idrettsetaten har også støttet hall og oppgradering av banen. I tillegg har Plan- og bygningsetaten anbefalt banen som uteareal for skolen

— i forbindelse med de forestående utbyggingsplanene.

— Plan- og bygningsetaten forutsetter at idrettsbaneområdet kan benyttes som lekeområde i skoletiden. Hvis ikke blir utearealet for lite slik at en større skole på Grefsen ikke kan anbefales. Det illustrerer hvor viktig det er å oppruste idrettsbaneområdet. Samtidig viser det at budsjettforliket er like fornuftig som det er gledelig, avslutter Skei.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon