ANNONSE
Annonse

Bande robber biler i Oslo

ROBBET: For andre gang på kort tid opplevde en BMW-eier på Nordstrand å finne bilen sin uten elektronisk utstyr og ratt. Foto: PRIVAT

I løpet av kort tid har 12 bileiere i samme nabolag på Nordstrand blitt robbet for verdifullt utstyr. Men også Holmenkollen og Stovner er rammet. - Utfordringen er at vi ikke vet hvor de slår til neste gang, sier politiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 24.09.2016 kl 10:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: En BMW-eier på Nordstrand opplevde sist uke at bilen hans for andre gang på kort tid ble robbet for verdifullt utstyr. Det samme skjedde med to andre BMW-er i nabolaget.

Disse tre hendelsene skjedde natt til tirsdag 13. september. Manglerud-politiet fryktet da at BMW-banden som opererte i distriktet i våres var tilbake, og det viser seg nå å stemme.

Ni nye BMW-innbrudd

Bare noen døgn senere, natt til fredag 16. september, ble det meldt om innbrudd i en BMW i Freidigveien på Nordstrand. Også her var instrumenter plukket ut.

Innen tirsdag denne uken var det ifølge Manglerud politistasjon kommet åtte tilsvarende innbrudd i tilsvarende biler, og alle i Nordstrand- og Lambertseter-området.

Etterforskningsleder Terje B. Dahl på Manglerud politistasjon sier til Nordstrands Blad at de nå har oppmerksomheten rettet mot disse hendelsene.

– Det er åpenbare likhetstrekk i måten innbruddene utføres på og i hva som blir stjålet, i tillegg til at det samme type biler. Det har vært tilsvarende utfordringer i Sverige tidligere, og vi følger utviklingen, sier Dahl.

LES OGSÅ: Stort raveparty i skogen - mann falt utfor klippe

Nordstrand, Stovner og Holmenkollen

Ifølge Stig Vasbø, leder av det byomfattende etterretnings- og vinningsavsnittet som holder til på Majorstuen politistasjon, er det nå en bølge av denne typen biltyverier i Oslo.

– Dette er en bande som opererer i hele landet, og som raskt forflytter seg fra sted til sted, sier Vasbø til Nordstrands Blad.

– De har vært over hele Sør-Norge, og vi har hatt en liten bølge av dette i Oslo nå. De har ikke bare vært på Nordstrand, men også i Holmenkollen en dag og så var de en tur på Stovner, sier Vasbø.

Han sier at alle politidistrikter gjør en innsats opp mot bilbanden.

– Vi jobber det vi kan for å huke tak i dem og trenger hjelp av publikum. Utfordringen er at vi ikke vet hvor de slår til neste gang, de er særs mobile. Vi ønsker at folk er årvåkne – og alle observasjoner av mistenkelige folk som lusker rundt på nattestid er interessante, sier Vasbø til Nordstrands Blad.

Ikke bare BMW

Tidligere er det Volkswagen som har vært mest utsatt for denne typen innbrudd fra bander.

– I utgangspunktet er det nå BMW, men det har også vært tiilfeller av innbrudd i Mercedes, Volkswagen og Audi den siste tiden, sier Vasbø.

– Tyvene tar med seg ratt, navigasjonsutstyr, stereo og på noen biler også lykter, sier Vasbø.

– Det er nok tryggest å ha bilen i garasjen nå, hvis man har mulighet til det.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse