Test: Lenovo Thinkpad W700ds: Bærbar med to skjermer

Hovedskjermen er en av de beste bærbarskjermene vi har testet.

Lenovo har satt sammen et monster uten sidestykke, med fire prosessorkjerner og to skjermer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.05.2009 kl 11:55

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Høy pris og ikke spesielt spennende design.

Se bildet større

Ytelser i bøtter og spann.

Se bildet større

POWER: Ekstrem maskin med ekstremt bra skjem og ytelser. Prisen er temmelig ekstrem den også.

HARDWARE.NO: Til lagring har den to 200GB-disker i et RAID0-oppsett som gir høyere ytelse enn én enkel disk, og totalt 400GB diskplass.

Denne maskinen har også noe så spesielt som to skjermer. Hovedskjermen er en 17-tommer med et 16:10-forhold og en oppløsning på 1920x1200, og i tillegg kan man dra ut en liten 10,6-tommer med en oppløsning på 768x1280, slik at de to panelene blir stående side om side.

Les også: Liten og nett fra Lenovo

Ekstreme behov

Lenovo Thinkpad W700ds er beregnet på en bestemt gruppe brukere som har spesiell bruk for en svært kraftig arbeidsverktøy som takler 3D-design og andre tunge oppgaver.

Den er også forbeholdt dem som ikke trenger å tenke på budsjettbegrensinger. Den koster over 40.000 kroner.

Dette er med andre ord ikke maskinen for mannen i gaten. Selvfølgelig hadde det vært kjekt med en ekstra skjerm, et Wacom-tegnebrett og de andre fiffige funksjonene, men når man ser på prisen forstår man fort at det må bli med tanken.

Når vi snakker om "vanlig" bruk finnes det maskiner som er omtrent like raske til en langt lavere pris. Trolig vil en slik maskin også være betydelig enklere å håndtere.

W700ds veier i overkant av fem kg, og å dra den rundt i en skulderveske er uaktuelt. Med tanke på at den må slepes rundt og ikke er ment å være så veldig mobil er en batteritid i underkant av to og en halv time akseptabelt. Den har heller ikke et spesielt spenstig design, men ser ut som en stor, svart kloss.

Les også: Mac med 3G på vei?

Toppsjiktet

Men maskinen svært godt håndverk. Kabinettet er solid som Thinkpad-maskiner flest, den er veldig stille, forholdsvis kald og virkelig spekket med funksjonalitet.

Tegnebrett, sensorassistert skjermkalibrering og en ekstraskjerm på en bærbar er slett ikke dagligdags kost, og selv om ekstraskjermen kunne vært mye bedre er den utrolig kjekk å ha.

Hovedskjermen er simpelthen ekstremt god

— helt klart en av de beste bærbarskjermene vi har testet noensinne, noe som forsåvidt bare skulle mangle når maskinen er myntet på designere og prislappen er som den er. Maskinen er som forventet også helt i toppsjiktet ytelsesmessig.

Hvis du og bedriften din trenger det W700ds har å tilby, ikke er redd for vekten, og ikke vil savne de toogførti høvdingene den koster, har vi ingen motforestillinger mot å anbefale maskinen.

Les hele testen av Lenovo Thinkpad W700ds på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse