Bare Bård på sikker bystyreplass for Høyre i Nordre Aker

Bård Folke Fredriksen fra Kjelsås. Byutviklingsbyråden er den eneste Nordre Aker-politikerne fra Høyre som har fått plass på partiets bystyreliste for 2015-2019. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIVFOTO

Det er bare byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen fra Kjelsås som har nådd opp som Nordre Aker-representant på sikker plass på Oslo Høyres bystyreliste. Neste kandidat er på 51. plass.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2015 kl 22:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kristoffer Gustavsen er oppvokst på Grefsen, og har ledet ungdomsrådet i Nordre Aker. Han har møtt i bystyret siden 2011, og er nominert på 23. plass ved høstens valg. Gustavsen bor nå i Bydel Frogner. Kristin Vinje fra Korsvoll var finansbyråd i Oslo 2009-2013, og ble valgt inn i bystyret fra 2007. I 2013 ble hun valgt inn på Stortinget. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ARKIVFOTO

Faktaboks VALG 2011

Valgresultater i Nordre Aker for kommunevalget 2011:

  • Høyre: 34,6 %
  • Ap: 26,9 %
  • Venstre: 13,1 %
  • SV: 8,7 %
  • Frp: 5,9 %
  • Rødt: 3,9 %
  • KrF: 3,5 %
  • MdG: 3,0 %
  • Sp: 0,5 %

Kilde: Wikipedia

NORDRE AKER: Mandag avholdt Oslo Høyre sitt nominasjonsmøte før høstens kommunevalg. I følge egne nettsider foregikk det hele «rekordraskt».

«Ser man bort fra at listens plass 1 og 2, henholdsvis ordfører Fabian Stang og byrådsleder Stian Berger Røsland ble enstemmig valgt i september i fjor, ble nominasjonsmøtet enige om kandidatene på svært kort tid» skriver Oslo Høyre.

Én Nordre Aker-kandidat

Ringrev i oslopolitikken, Bård Folke Fredriksen som bor på Kjelsås og er ihuga Lyn-supporter, ble valgt inn på 5. plass på bystyrelista.

Han er den eneste representanten fra Nordre Aker på sikker plass på partiets bystyreliste for perioden 2015-2019. Til sammenlikning har Vestre Aker og Frogner fire kandidater hver, og St. Hanshaugen tre kandidater blant de 20 øverste på listen.

Høyre ble det klart største partiet i Nordre Aker ved kommunevalget i 2011, med 34,6 prosent av stemmene.

Fredriksen har vært byutviklingsbyråd i Oslo siden 2009, og var byråd for kultur og utdanning i 1999–2000 og byråd for eldre og bydelene i 2000–2001. Han har representert Oslo Høyre i bystyret siden 1992.

LES OGSÅ: Bård er bra for byen

Bård Folke Fredriksen er en ekte «Nordre Aker-gutt»: Vokste opp på Nordberg, gikk videregående på Berg fra 1986, og har utdannelse fra Universitetet i Oslo på Blindern.

Fredriksen utalte til Nordre Aker Budstikke i januar at han håper på å være byens byutviklingsbyråd også etter valget til høsten.

– En utrolig morsom og interessant jobb å være byutviklingsbyråd. Men samtidig ekstremt krevende. Fantastisk moro å få være med på å påvirke hvordan denne byen utvikler seg, sa Fredriksen da.

Grefsen-gutt på 23. plass

Oslo Høyre har i dag 22 av bystyrets 59 representanter. Vi må imidlertid ned til kandidaten på 51. plass, Kristin Vik, før vi finner neste Nordre Aker-representant bak Fredriksen.

Øivind A. Tandberg og Henning Stene fra Nordre Aker følger på 53. og 54. plass.

Imidlertid har nestleder i Unge Høyre, Kristoffer Gustavsen som har vokst opp på Grefsen og en fortid som leder i Ungdomsrådet i Nordre Aker, fått 23. plass på listen. Gustavsen har møtt i bystyret siden 2011.

Han bor nå i Bydel Frogner.

Clemet fornøyd

Nominasjonskomiteens leder, Kristin Clemet, sier at hun er svært godt fornøyd med listen, som ble vedtatt uten endringer.

– Det har blitt en god, balansert og kompetent liste. Oslo Høyre har nå et meget godt mannskap til den forestående bystyreperioden, sier hun til partiets nettsider.

PS! Nordre Aker Budstikke kjenner til at både Øystein Sundelin, niendeplass på listen, planlegger å flytte til Nordre Aker senere i år.

LES OGSÅ:

Fire basseng utvider – ikke Sogn bad

Stenger Kapellveien forbi Grefsen skole med bom

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse