Bare et tall

 

Her om dagen hørte jeg Madonnas «Ray of Light» fra 1998 på radioen. – 50-åringen Madonna, kommenterte programlederen etter sangen. Og la til med verd...

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 10:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Her om dagen hørte jeg Madonnas «Ray of Light» fra 1998 på radioen.

– 50-åringen Madonna, kommenterte programlederen etter sangen. Og la til med verdensvant radiostemme:

– Det skulle man ikke tro!

Selv om det er godt og vel et kvart århundre til noen forhåpentligvis ikke kan styre sin begeistring for hvor usedvanlig godt jeg holder meg som 50-åring (for selv om jeg naturligvis syns at 50-åringer er urgamle vesener – men er da diplomatisk nok til ikke å si det høyt), tok jeg meg selv i å bli indignert. Ikke så mye på Madonnas vegne (hun holder seg jo like godt som en spenstig gummistrikk i rosa trikot), men på vegne av alle verdens 50-åringer, som nå altså over eteren fikk sine pass påskrevne som, ja nettopp, urgamle vesener. Men er ikke alder egentlig bare et tall da?

Jeg kan nok tenke meg at 50 er en magisk (alders)grense å passere. Det er da mange går over fra å betegne seg som «midt i livet», til å være «halvveis til 100», for så å tilegne seg nye bekymringsrynker når det går opp for en hva det egentlig innebærer. Skjønt, bor man her i bydelen er jo det noe stadig flere likevel lever opp til.

Når jeg en gang iblant, korttenkt som jeg er (eller av og til også av ren ondskap, jeg innrømmer det), omtaler min far som «50-åringen», får jeg uten unntak et fresende olmt blikk tilbake.

– Det er faktisk halvannet år til jeg neste gang feirer rundt år, og er derfor i slutten av førtiårene, ikke 50, er han rask til å poengtere.

Jo da, det er noe helt annet. Klart det. Men så bor han jo ikke her i bydelen heller, og har et litt annet utgangspunkt. Jeg derimot, skal sette inn støtet hva trening og fiskemiddager angår, slik at jeg kan holde meg like spenstig som en gummistrikk, ikke bare i 25, men i 75 år fremover. Dog uten trikot.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse