Bare to har meldt seg på en sommerferie utenom det vanlige

Dag Gaute Gaasemyr oppfordrer ungdom til å bruke sommerferien på en internasjonal dugnad i Norge eller utlandet. Bildet er fra en dugnadsleir i Vardø i 2015. FOTO: PRIVAT

Internasjonal Dugnad er en frivillig organisasjon som fremmer internasjonalt fredsarbeid. Men så langt i år har responsen fra Norge vært laber, ifølge styret.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Dag Gaute Gaasemyr fra Nordre Aker er styremedlem i Internasjonal Dugnad, den norske avdelingen av Service Civil International, SCI. Det er en verdensomspennende fredsorganisasjon som ønsker å bidra til internasjonal forståelse, fred og solidaritet, hovedsakelig gjennom å arrangere dugnads- og studieleirer i Norge og i utlandet.

– Gjennom fredsorganisasjonen Internasjonal Dugnad har du mulighet til å tilbringe noen uker av sommerferien sammen med andre mennesker for å drive med frivillig arbeid i et lokalsamfunn, sier Gaasemyr.

Han har selv vært både leirdeltaker og leder for dugnadsleire.

– Enten du vil delta på dugnadsleir i Norge eller utlandet, kan du bli kjent med mennesker fra hele verden, og gjøre et nyttig arbeid i samarbeid med en frivillig organisasjon. Mulighetene er mange, sier han.

Som eksempler på dugnadsleire, nevner Gaasemyr frivillig arbeid på økologisk farm i Tyskland, arkeologiske utgravninger i Portugal eller ved barnehjem i Vietnam.

– Du vil få noen uforglemmelige sommeruker, sier han.

Internasjonal Dugnad sender vanligvis 15-20 personer på dugnadsleir hvert år fra Norge, enten på leirer her hjemme eller til utlandet.

– Det har vi har gjort siden 1939. Men så langt i år har bare to søkt på dugnadsleirer fra Norge, forteller Gaasemyr, og legger til:

– Derfor er det viktig at folk får øynene opp for hva en dugnadsleir kan by på av opplevelser, og vi vil gjerne at flere vurderer å tilbringe noen sommeruker på dugnadsleir.

Her kan du lese hva Dag Gaute Gaasemyr skrev om Internasjonal Dugnad i Nordre Aker Budstikke i fjor.

Du kan lese mer om Internasjonal Dugnad på organisasjonens nettsider.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse