Barn i telt og klasserom

Snorre (4), Markus (4), Karl Oscar (3,5), Didrik (4,5), Oscar (3,5) og Frida (3) vil heller være ute enn å få taket i hodet. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Med kreative løsninger sørger Rektorhaugen og Lersolveien barnehager for et tilbud til alle barna frem til sommerferien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.06.2007 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: Tre telt er satt opp utenfor Rektorhaugen barnehage etter stengingen av barnehagebrakkene. De ansatte vet ikke når barnehagen åpnes for normal drift igjen, men barna har tilbud frem til sommerferien starter 6. juli.

- Vi har ikke stengt, vi har utebarnehage. Vi har tre telt som vi benytter og så bruker vi toalettene og får vann i den gamle barnehagen, forteller assisterende daglig leder, Majen Dahl.

Deler av lokalene til den gamle gamle bygningen til Rektorhaugen barnehage er åpnet og her er det tilgang til toaletter, stellefasiliteter for de minste barna og kokeplate for oppvarming av mat. Området rundt brakkebygningen er sikret med bånd, og ingen har lov til å gå inn i bygget.

I solsteken ser det ikke ut til at barna har det minste i mot å være ute. Teltene har de heller ingenting å utsette på.

- De er fine, de. Vi kan ikke være inne, barnehagen kan falle i hodet på oss, sier Didrik (4 1/2).

Barnehagen har til nå hatt midlertidig drift i brakker i påvente av utbygging av ny barnehage. Brakkebygget er av samme type som barnehagen som søndag 17. juni kollapset på grunn av svikt i fundamentet og ble derfor stengt.

I helgen iverksatte Omsorgsbygg hastearbeid for å få på plass nye fundamenter i de midlertidig stengte brakkene. Nye tegninger og konstruksjonsberegninger på fundamenteringen ved de stengte paviljongene utarbeides. Så snart tegninger og beregninger for å legge trygge fundamenter for barnehagene foreligger, vil SINTEF Byggforsk få i oppdrag å kvalitetssikre og godkjenne den nye fundamenteringen. Ifølge Oslo kommune vil en realistisk fremdriftsplan for det enkelte prosjekt etter alt å dømme legges frem i midten av uke 26.

Barna i Lersolveien barnehage har denne uken holdt til i tre klasserom på Tåsen skole. I tillegg har barnehagen fått låne leker, og kan benytte stellerom, toalett og uteområde. I dag flytter de inn i Tåsen skoles barnehages lokaler.

- Nå som vi har fått egne lokaler går det bra her. Vi bruker uteområdet til Tåsen skoles barnehage, så det er fint for barna, sier barnehageassistent Therese Mikkelsen.

Lersolveien barnehage tar også sommer ferie fredag 6. juli.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse