Barna får slippe trafikkmarerittet

Markus Grøstad Grøneng (5,5), Fredrik Styve (6), Hanne Styve (6) og Aurora Bjørseth (5,5) er fire av seks Disen-barn som kunne ha blitt sendt til Sinsen skole.

Disen-seksåringene som Utdanningsetaten ville sende til Sinsen skole, slipper likevel å krysse Ring 3.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.05.2008 kl 14:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

DISEN: – Etter møter med rektorene på Disen, Grefsen og Årvoll har vi kommet fram til at de ti elevene det ikke var kapasitet til å ta imot Disen skal fordeles mellom Grefsen og Årvoll skoler, forteller Marianne Preus Jacobsen, presskontakt i Utdanningsetaten (UDE).

Til Grefsen og Årvoll

Mens seks av Disen-barna får skoleplass på Grefsen til høsten, får de siste fire begynne på Årvoll. Ifølge Preus Jacobsen har det vært sett på ulike løsninger etter at etaten sendte ut varselbrev til ti Disen-familier om at seksåringene deres kunne vente seg skoleplass på Sinsen skole fra høsten av.

– Grefsen og Årvoll har heller ikke rikelig med plass, men vi har gjort tilpasninger for at disse skolene skal kunne ta imot flere elever.

Foreldrene avventer

– Vi vil fortsatt ha barna på Disen, for det er skolen de tilhører, sier Hans Jørgen Aulie, som har en sønn som skal begynne på skolen til høsten. I forrige uke gikk han og flere foreldre ut i Nordre Aker Budstikke og fortalte om at barna deres kunne få skoleveien sin mellom uteliggere, funn av brukerutstyr for narkotika, støy, eksos og uoversiktlige gangtunneler i Sinsenkrysset.

– Det er kjempebra at UDE nå bruker hodet, for det vil ikke være aktuelt å sende barna til Sinsen. Da hadde vi heller flyttet, sier Aulie.

Han synes fortsatt det vil være langt å sende barna til Grefsen, selv om han mener utspillet fra UDE er et skritt i riktig retning.

– Ikke optimalt

– Det beste hadde selvfølgelig vært å kunne tilby elevene plass på Disen, men når det ikke er kapasitet der må vi finne plasser andre steder, sier Kjell Andersen, assisterende direktør i UDE.

Han forklarer at etaten underveis var nødt til å se på alternativer utenfor skolegrensen.

– Området der disse barna bor, nedenfor Nordre Åsen, soknet til Sinsen skole for bare få år siden, sier han på spørsmål om hvorfor UDE i brevet til foreldrene hevdet at Sinsen er logisk plassert i forhold til Disen.

Andersen innrømmer likevel at Sinsenkrysset ikke er godt egnet som skolevei.

– Vi har gjort en vurdering av trafikksituasjonen. Sinsenkrysset er ikke en optimal skolevei for seksåringer, men siden gangveiene gjennom krysset ikke er i direkte kontakt med trafikken, vurderte vi den som akseptabel dersom det ikke fantes andre løsninger, sier Andersen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse