ANNONSE
Annonse

Siste om vaksinen

Barna har førsteprioritet

Illustrasjonsbilde.

Når risikogruppene er ferdigvaksinert er det de yngste barna som står først i køen. Men når neste vaksinasjonsrunde kan starte er fortsatt helt uvisst.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Håpet om å få vaksinert alle i risikogruppene i Nordre Aker i løpet av denne uken (uke 45), brast da vaksineleveransene til Oslo ble forsinket i forrige uke.

Fortsetter en uke til

Bydelsdirektør Mona Taasen bekrefter at bydelen vil fortsette vaksineringen av personer i risikogruppen også hele neste uke. Men fortsatt er det helt uvisst når i uken neste vaksineleveranse ankommer helsestasjonen i Nydalsveien 21.

Etter planen fortsetter vaksineringen på helsestasjonen på tirsdag 10. og onsdag 11. november, gitt at nye vaksinedoser har ankommet.

De yngste først

Når risikogruppene er ferdigvaksinert står resten av befolkningen for tur.

Oslo kommune har i dag bestemt at det er de yngste barna som skal prioriteres. Det betyr at barnehagebarna vil bli innkalt til vaksinasjon så fort neste runde er klar.

— Da vil vi prøve å legge til rette for åpningstider før og etter arbeidstid, slik at det skal være greit for foreldrene å få gjennomført dette. Vi vil da vaksinere kullvis; ettåringene først, deretter to, tre, fire og femåringene og opp til skolealder, sier Taasen.

Vaksinerer på skolene?

Når de i barnehagene er vaksinert er de skolebarnas tur. Der vil også de laveste trinnene prioriteres først.

LES OGSÅ: Eksplosjon av svineinfluensa på skolene

Avgjørelsen om hvordan dette skal gjennomføres rent praktisk, er ennå ikke tatt.

— Men sannsynligvis vil vi foreta vaksineringen ute på skolene. Vi bruker nå disse dagene på å forfatte og distribuere ut informasjon om vaksinen gjennom skolehelsetjenesten til foreldrene via ranselpost, sier Taasen.

Dersom vaksineleveransene er store nok og bydelen har ressursene til det, kan barnehage- og skolevaksineringen kunne foregå parallelt. Planene for gjennomføringen vil legges tidlig i neste uke.

LES OGSÅ: Eksplosiv økning den siste uken

HelseansatteSå snart det frigis mer vaksine vil også ansatte som jobber med barn bli vaksinert. Så langt er det kun de som er definert som helsepersonell av myndighetene som har fått vaksinen. For eksempel har ennå ikke barnehageansatte blitt prioritert.

Risikogruppene:

Gravide

Voksne og barn med:

  • kronisk luftveissykdom
  • kronisk hjerte og karsykdom
  • nedsatt forsvar mot infeksjoner
  • diabetes type 1 eller 2
  • kronisk nyresvikt eller leversvikt
  • kronisk nevrologisk sykdom eller skade
  • personer med svært alvorlig fedme

Tilhører du risikogruppen og har ikke fått vaksinen? Se Oslo kommunes nettsider for mer informasjon.

Bydel Nordre Akers nettsider får du fortløpende informasjon om vaksineringer i bydelen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse