Barnehage før innflytting

Grefsenkollveien 14: Her skal det bli 80 nye leiligheter - og barnehage. Foto: Kristin Tufte Haga

Bystyret har sagt ja til reguleringsplanen for Grefsenkollveien 14, men barnehagen skal på plass før leilighetene tas i bruk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2006 kl 15:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Fornøyd: Avdelingssjef for oppvekstavdelingen i Nordre Aker Bydel - Preben Winger

Se bildet større

Bystyret har vedtatt at før noen får flytte inn i de planlagte leilighetene i Grefsenkollveien 14, skal barnehagen på tomten være i drift.

Grefsen: Oslo Bystyre har fattet vedtak i forslag til reguleringsplan for Grefsenkollveien 14. Bystyret gjør som byrådet og støtter plan- og bygningsetatens forslag til endret reguleringsplan. Det betyr fem nye blokker i nr. 14, med rundt 80 leiligheter. I tillegg fattet bystyret tilleggsvedtak. Blant annet skal tomtens fremtidige barnehage gis midlertidig brukstillatelse før de nye leilighetene får det. Bystyret ønsker også en større barnehage på tomten, og øker med 100 kvm - fra 400 kvm BRA til inntil 500 kvm BRA. Det synes Preben Winger - avdelingssjef for oppvekstavdelingen i Nordre Aker bydel - er en veldig god nyhet.

– På vegne av oppvekstavdelingen i bydelen er vi godt fornøyde med bystyrets vedtak i Grefsenkollveien 14. Bydelens politikere stresser alltid barnehagespørsmål i forbindelse med større boligprosjekter. Da er det ekstra hyggelig at bydelen blir hørt, slik som i denne saken. Arbeidet med å fremskaffe nok barnehageplasser pågår for fullt. Slike vedtak inspirerer, sier Winger.

"Tilnærmet" full dekning

Winger legger til bydelen i løpet av 2007 tror på en "tilnærmet full dekning". Per i dag står 254 barn på venteliste i Nordre Aker - barn som i løpet av 2006 fyller ett år, og eldre barn.

– Jeg kan ikke love nøyaktige tall for 2007 nå. Men neste år gir oss et løft med ferdigstillelse av flere byggeprosjekter. Vi tror på en tilnærmet full dekning i løpet av 2007, ut fra de forutsetninger vi i dag kjenner. Blant annet med forutsetninger som at kontantstøtten opprettholdes i sin nåværende form, sier Winger.

Ikke færre etasjerNordre Aker bydel ønsket lavere bebyggelse på tomten, med færre etasjer i blokkene. Men den innsigelsen tok ikke bystyret til følge. SVs Veidis Vik og Venstres Ola Elvestuen foreslå å redusere den nordøstlige bygningen med to etasjer, men forslaget fremsatt i byutviklingskomiteen fikk ikke flertall i bystyret. Endringsforslag under bystyrebehandlingen på reduksjon av maksimal gesimshøyde fra cote 230 til 229 - (les: en meter) - på nordøstlig bygning fikk derimot flertall. RVs Maren Rismyhr ønsket også tilleggsvedtak på at skolebehovet i området skulle være sikret ved klare skolelokaler før midlertidig brukstillatelse ble gitt til leilighetene. RVs forslag ble forkastet mot to stemmer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse