Barnehage i ny drakt

Det var trangt om plassen på utsiden av Tåsen barnehage sist uke.

Forrige uke var det åpning av "nye" Tåsen barnehage som etter hvert vil huse 100 barn fordelt på syv avdelinger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2014 kl 15:29

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Førskolebarna Elise (klipper) og Aleksander sammen med pedagogisk leder Bente Unni Onsrud (t.v.) og styrer Mariann Dingstad (t.h.) Foto: Tåsen barnehage

Tåsen: Tåsen barnehage har det siste året vært gjennom en omfattende rehabilitering og utvidelse. Og i tiden hvor byggearbeidene har pågått, har barnehagen benyttet seg av midlertidige paviljonger.

Lysere og større

- Fra å være en barnehage bestående av cirka 60 barn fordelt på fire avdelinger, vil den nå når barnehagen blir fulltallig, huse i underkant av 100 barn fordelt på syv avdelinger. Barnehagen fremstår som en meget moderne barnehage med lyse og trivelige lokaler og naturlig nok betydelig større uteareal, med mange nye og populære lekeapparater. Men det er jo ikke helt ferdig ennå, forteller FAU-representant Kathrine S. Sandmæl.

Tåsen barnehage ligger fint til i et skjermet og rolig område. Og tilstede på åpning var både bydelsdirektør Mona Taasen, avdelingssjef Preben Winger og leder for seksjon barnehage og SFO Kristin Vollsnes. I tillegg deltok direktør/etatsjef Jan-Egil Clausen og prosjektleder Per Olav Mehl fra Omsorgsbygg.

- Barnehagens styrer, Mariann Dingstad, ønsket først alle fremmøtte velkommen. Deretter ble det sagt noen ord både av Jan-Egil Clausen og Preben Winger. Førskolebarna Aleksander og Elise fikk æren av å klippe snoren, mens to gutter fra Ullevål skolekorps spilte trommer, forteller Sandmæl.

Boller og barne-champagne

Stemningen var høy da samtlige barn og foreldre ga seg til å synge på en barnehage-sang komponert spesielt for anledningen av representanter i FAU.

- Så fikk alle barna servert champagnebrus som seg hør og bør i festlig lag. Deretter ble et knippe heliumballonger sluppet til værs til alle barnas fryd, forteller hun.

Så fikk de fremmøtte servert kaffe, saft og boller. Og de som ønsket det, fikk en omvisning inne i barnehagen til slutt.

- Det så lenge usikkert ut med tanke på været, men det var heldigvis opphold helt til serveringen startet. Det ble til at alle trakk inn da det begynte å regne, og man avsluttet begivenheten på de respektive avdelingene. Og plassen, den var det selvfølgelig ingen ting å si på, smiler Sandmæl.

LES OGSÅ: Barnehager i Oslo: Se stor oversikt

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse