- Barnehage på Skar: Dårlig idé

Oslo SV ønsker en strengere Markagrense med store restriksjoner på utbygging. Hvordan ser SV da på Oslo Høyres forslag om å opprette storbarnehage på Skar?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
- Skar bør bli en arena for ungdomsaktivitet, ikke barnehage. Jeg er skeptisk til all dagtrafikken det ville innebære, sier leder i Oslo SV, Hans-Petter Ass.

Lill Pleym, SVs lederkandidat til bydelsutvalget, er enig. Hun tror ikke at det vil hjelpe med busstransport for flere hundre barnehagebarn.

- Det er vanskelig å skulle kjøre barn som kyllinger inn i Marka. Det blir en for lettvint løsning å skulle stue så mange barn inn her, argumenterer hun.

- La oss heller bruke lokalene til leirskole og andre målgrupper, det trenger vi alltid.

Miljøvernministeren har ikke satt seg inn i Høyres forslag, men hun kommenterer likevel ideen bak en storbarnehage på Skar.

- I utgangspunktet høres det ut som en dårlig idé med en storbarnehage så langt inne i Marka. Vi vil ha en restriktiv Markalov for å sikre Marka for framtidens generasjoner. Likevel vil det være plass til å utnytte eksisterende bygg - kanskje til leirskoler og liknende for ungdom. Unge må jo få bli kjent med Marka, sier Helen Bjørnøy til Nordre Aker Budstikke.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse