- Barnehage på Skar: Dårlig idé

Oslo SV ønsker en strengere Markagrense med store restriksjoner på utbygging. Hvordan ser SV da på Oslo Høyres forslag om å opprette storbarnehage på Skar?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2007 kl 11:40

- Skar bør bli en arena for ungdomsaktivitet, ikke barnehage. Jeg er skeptisk til all dagtrafikken det ville innebære, sier leder i Oslo SV, Hans-Petter Ass.

Lill Pleym, SVs lederkandidat til bydelsutvalget, er enig. Hun tror ikke at det vil hjelpe med busstransport for flere hundre barnehagebarn.

- Det er vanskelig å skulle kjøre barn som kyllinger inn i Marka. Det blir en for lettvint løsning å skulle stue så mange barn inn her, argumenterer hun.

- La oss heller bruke lokalene til leirskole og andre målgrupper, det trenger vi alltid.

Miljøvernministeren har ikke satt seg inn i Høyres forslag, men hun kommenterer likevel ideen bak en storbarnehage på Skar.

- I utgangspunktet høres det ut som en dårlig idé med en storbarnehage så langt inne i Marka. Vi vil ha en restriktiv Markalov for å sikre Marka for framtidens generasjoner. Likevel vil det være plass til å utnytte eksisterende bygg - kanskje til leirskoler og liknende for ungdom. Unge må jo få bli kjent med Marka, sier Helen Bjørnøy til Nordre Aker Budstikke.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!