Barnehage til alle i 2008?

Avdelingssjef Preben Winger er optimistisk for barnehagedekningen for 2008.

– Nordre Akers mål er at tilnærmet alle som har søkt barnehage til 1. hovedopptak skal få plass, sier bydelens Preben Winger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2008 kl 08:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre AKer: – Slik det ser ut per i dag, så går vi for nær 100% dekning i løpet av 2008 – for 1. hovedopptakssøkere (mars), forteller avdelingssjef Preben Winger i bydel Nordre Aker.

Det er en økning på 27% i forhold det som var realiteten da Nordre Aker ble etablert i 2003. På landsbasis derimot, er det nok noe lenger igjen før den rødgrønne regjeringen oppnår egen definisjon av full dekning – at alle som har søkt til 1. hovedopptak får plass. Siste målinger fra i fjor viste rundt 83% dekning – rundt 7% mer enn ved forrige regjerings avgang.

– Men av 431 kommuner har 389 nådd målsetningen om full barnehagedekning etter regjerings definisjon, forteller seniorrådgiver i Kunnskapsdepartementet, Sissel Oxholm.

– De kommunene som fortsatt ikke har full dekning, og som hadde lengst venteliste ved årsskiftet, er blant annet Oslo, Bergen, Bærum, Sandnes og Ålesund, sier Oxholm.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse