Barnehage til alle i 2008?

Barnehage til alle i 2008?

Avdelingssjef Preben Winger er optimistisk for barnehagedekningen for 2008.

– Nordre Akers mål er at tilnærmet alle som har søkt barnehage til 1. hovedopptak skal få plass, sier bydelens Preben Winger.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.02.2008 kl 08:45

Nordre AKer: – Slik det ser ut per i dag, så går vi for nær 100% dekning i løpet av 2008 – for 1. hovedopptakssøkere (mars), forteller avdelingssjef Preben Winger i bydel Nordre Aker.

Det er en økning på 27% i forhold det som var realiteten da Nordre Aker ble etablert i 2003. På landsbasis derimot, er det nok noe lenger igjen før den rødgrønne regjeringen oppnår egen definisjon av full dekning – at alle som har søkt til 1. hovedopptak får plass. Siste målinger fra i fjor viste rundt 83% dekning – rundt 7% mer enn ved forrige regjerings avgang.

– Men av 431 kommuner har 389 nådd målsetningen om full barnehagedekning etter regjerings definisjon, forteller seniorrådgiver i Kunnskapsdepartementet, Sissel Oxholm.

– De kommunene som fortsatt ikke har full dekning, og som hadde lengst venteliste ved årsskiftet, er blant annet Oslo, Bergen, Bærum, Sandnes og Ålesund, sier Oxholm.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!