Barnehager stengt

Brakkene ved Tåsen barnehage stod i utgangspunktet tomme. Foto. Arkiv

Skjevheter, mangelfull spikring og unøyaktigheter i montasjen gjør at flere barnehager i bydelen holdes stengt en uke.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker: Tre av de ti barnehagene som ble midlertidig stengt søndag 17. juni ligger i bydel Nordre Aker. Barnehagene det gjelder er Rektorhaugen og Lersolveien barnehager, samt paviljongen i Tåsen barnehage. Tåsen barnehage er åpen som vanlig, det er kun paviljongen som er berørt, og der går det ingen barn for tiden.

Det var søndag at fundamentet under paviljongen for den midlertidige barnehagen Refstad og Tonsenjordet i Bjerke bydel gav etter. Omsorgsbygg Oslo KF stengte umiddelbart tilsvarende barnehagebygg i byen.

-Våre barnehager skal være trygge, og vi har umiddelbart iverksatt en full gjennomgang av alle tilsvarende barnehager, sier direktør Jan-Egil Clausen i det kommunale foretaket Omsorgsbygg.

Omsorgsbygg har bestemt at disse skal holdes stengt en uke. Da Nordre Aker Budstikke snakket med foretaket på tirsdag hadde de enda ikke lagt en fremdriftsplan. Grunnen for den utvidede stegningen er at Sintef Byggforsk ved gjennomgangen av barnehagene har funnet enkelte skjevheter, mangelfull spikring, noen manglende avstivingsbord og unøyaktigheter i montasjen.

- Vi skal møte Sintef Byggforsk i dag og etter det kan vi gå ut med mer informasjon om videre løsninger, sier Per Morten Johansen i Omsorgsbygg.

Verken barn, foreldre eller ansatte vil ha adgang til barnehagene inntil det er gitt klarsignal fra Byggforsk at de er trygge, men ifølge bydel Nordre Aker kan barna møte opp ved barnehagene, og bli tatt hånd om av personalet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse