Barnlig skiglede i vinterland

Moro: Camilla Lie, Isabell Halvorsen og Ida Elisa Andersen koste seg på skiskole.

Tre småpiker med røde roser i kinnene gir meg et referat fra dagens økt på skiskolen. Entusiasmen stråler ut av dem: - Det er kjempegøy å stå på ski! samtykker de.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2006 kl 12:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Kjelsås: Jeg er kommet til Kjelsås, reneste vinterland. Kjelsås ligger gjemt som en vakker perle i nord og avviker svært fra byens skitne fasader. Både hus og trær har kledd seg i hvit vinterdrakt. På Langsetløkka er det et yrende folkeliv. Barn og voksne strømmer til den populære plassen med skiene godt etablert på bakken. I hendene har de staver som hjelper dem framover. Enten de skal på langtur eller øve seg på teknikker i bakken: Skigleden lyser ut av øynene på dem.

Syvåringene Camilla Lie, Celine Isabell Halvorsen og Ida Elisa Andersen er ferdige med onsdagens trening.

- Det var første gangen min i dag, forteller Ida. Øvingen ga tydelig mersmak:

- Jeg gleder meg til neste onsdag!

Ida og venninnene Camilla og Celine går alle på Kjelsås skole. Barn ved denne og skolene Disen og Grefsen, får alle tilbud om å være med på skitrening. Kjelsås Idrettslag er klubben som står bak initiativet. Langrennsgruppa ble startet i 1913 og har de senere årene vært en av landets ledende med topp plasseringer både for damer og herrer. Alt er basert på frivillig arbeid, drevet av foreldre og andre interesserte.

- Vi starter med barmarkstrening i september og holder på helt til påsken, forteller trener Thomas Lie. Sammen med Øystein Tandberg, som også er trener for syvåringene, sørger de for at aktivitetene skaper trivsel og glede. For de aller minste er hovedfokus å skape bredde med lek-orientert trening. Som langrennsgruppa velger å uttrykke det selv: "barn på ski er glade barn".

Selv ikke åtte kuldegrader klarer å skille menneske og ski fra hverandre. Når treningen består av latter og moro, er det vel ikke så rart at små føtter og hender holder ut kulden de utsettes for. Den trolske stemningen i skiterrenget, hodelyktene som blinker - en atmosfære lik den på Langsetløkka skal du lete lenge etter. Selv om veien opp dit er lang og bratt, er det ikke tvil om at du får igjen for alt strevet hvis du velger å ankomme til fots. Når du endelig kommer opp på sletta og kan beskue nymånen som lyser ned på det snødekte terrenget, har du et vakkert bilde som vil ligge på netthinnen i lang tid. Parkeringsplassen blir fort full der oppe. Vær også forberedt på å ha klampen i bånn og bremsene i takt når du planlegger et besøk. Kanskje er det aller best å la bilen stå - når du likevel er så sporty å legge ut på tur?

Langsetløkka har alltid vært samlingsstedet for Kjelsås langrenn.

250 barn står for tiden som medlemmer, og spenner seg fra alderen 6 år og oppover. I løpet av vinteren arrangerer langrennsgruppene i Kjelsås, Koll og Lyn tre kveldsrenn. Langsetrunden er et lysløyperenn helt fritt for tidtaking. Her kan barn i alderen 7-16 år få delta.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse