Barnlige gleder i vannet

Barnlige gleder i vannet

Olly Johanne Lid (11) og Martine Bjørn-Hansen (12) syns det var morsomt i bassenget.

Det ble en våt opplevelse da Oslo Vannleker gikk av stabelen på Sogn bad onsdag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2008 kl 22:49

Se bildet større

Marcel Mendritzki (23) var en av iniativstakerne til Oslo Vannleker, og syns det var veldig morsomt.

Se bildet større

Barna hadde det moro i vannet med å sprute og leke.

SOGN: Oslo Idrettslag stod for invitasjonen da de samlet alle vannelskende barn fra 6 til 10 år til arrangementet Oslo Vannleker. I sommervarmen var det godt å kjøle seg ned med leker i bassenget.

Vanntastisk moro!

Det manglet ikke på skrik og skrål i Sogn bad da barna fikk slå seg løs i badehallen. Med aktiviteter som «tampen brenner», skattejakt, partnersvømming og synkronstuping manglet det ikke på gledeshyl. Barna fikk utfolde seg i vannet, som sprutet til alle kanter. Men det var ikke bare tull og tøys som stod på agendaen:

- Noe av det morsomste som har vært idag, synes jeg var livreddingen. Det var spennende og viktig, sier Olly Johanne Lid (11) mens hun spreller i vannet.

- Jeg har lekt masse idag, og syns det har vært kjempe gøy.

Hun badet sammen med venninnen sin Martine Bjørn- Hansen (12) som hadde jobbet i kiosken under arrangementet. Men med en gang de fikk lov å bade, var det rett ut i bassenget.

- Det har vært skikkelig morsomt idag, og selv om jeg har jobbet mesteparten så er det godt å få bade nå, strålte hun i bassenget.

Det var stor badeglede i hallen, og ungene ga seg ikke før svømmehuden begynte å vise seg. Og de dro ikke hjem igjen tomhendt. Alle barna fikk med seg et diplom for sin innsats, både i livredningen og i bassenget.

Om badevett og livredding

Spesielt nå som sommeren gjør sitt inntog, og badetemperaturene stiger, ville idrettslage informere om gledene og farene med vann og bading.

- Vi gjør dette for at barn skal ha det gøy, samtidig som de lærer hvordan de skal oppføre seg i vann, forklarer Marcel Mendritzki (23) som er en av iniativtakerne til arrangementet.

- Det er to grupperinger; den ene timen lærer den første gruppen om livredning. Den andre timen bytter de på, slik at de får ut i bassenget og leke. Vi lærer barna badevett, og forteller de at de kan ha det gøy i vannet, men må være obs, forteller Marcel videre.

Det er første gang idrettsladet arrangerer Oslo Vannleker for barna, og Marcel vil absolutt ikke utelukke at det kan komme igjen.

- Dette har vært så gøy, at det vil vi absolutt prøve igjen!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse