Barnlige gleder i vannet

Olly Johanne Lid (11) og Martine Bjørn-Hansen (12) syns det var morsomt i bassenget.

Det ble en våt opplevelse da Oslo Vannleker gikk av stabelen på Sogn bad onsdag ettermiddag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2008 kl 22:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Marcel Mendritzki (23) var en av iniativstakerne til Oslo Vannleker, og syns det var veldig morsomt.

Se bildet større

Barna hadde det moro i vannet med å sprute og leke.

SOGN: Oslo Idrettslag stod for invitasjonen da de samlet alle vannelskende barn fra 6 til 10 år til arrangementet Oslo Vannleker. I sommervarmen var det godt å kjøle seg ned med leker i bassenget.

Vanntastisk moro!

Det manglet ikke på skrik og skrål i Sogn bad da barna fikk slå seg løs i badehallen. Med aktiviteter som «tampen brenner», skattejakt, partnersvømming og synkronstuping manglet det ikke på gledeshyl. Barna fikk utfolde seg i vannet, som sprutet til alle kanter. Men det var ikke bare tull og tøys som stod på agendaen:

- Noe av det morsomste som har vært idag, synes jeg var livreddingen. Det var spennende og viktig, sier Olly Johanne Lid (11) mens hun spreller i vannet.

- Jeg har lekt masse idag, og syns det har vært kjempe gøy.

Hun badet sammen med venninnen sin Martine Bjørn- Hansen (12) som hadde jobbet i kiosken under arrangementet. Men med en gang de fikk lov å bade, var det rett ut i bassenget.

- Det har vært skikkelig morsomt idag, og selv om jeg har jobbet mesteparten så er det godt å få bade nå, strålte hun i bassenget.

Det var stor badeglede i hallen, og ungene ga seg ikke før svømmehuden begynte å vise seg. Og de dro ikke hjem igjen tomhendt. Alle barna fikk med seg et diplom for sin innsats, både i livredningen og i bassenget.

Om badevett og livredding

Spesielt nå som sommeren gjør sitt inntog, og badetemperaturene stiger, ville idrettslage informere om gledene og farene med vann og bading.

- Vi gjør dette for at barn skal ha det gøy, samtidig som de lærer hvordan de skal oppføre seg i vann, forklarer Marcel Mendritzki (23) som er en av iniativtakerne til arrangementet.

- Det er to grupperinger; den ene timen lærer den første gruppen om livredning. Den andre timen bytter de på, slik at de får ut i bassenget og leke. Vi lærer barna badevett, og forteller de at de kan ha det gøy i vannet, men må være obs, forteller Marcel videre.

Det er første gang idrettsladet arrangerer Oslo Vannleker for barna, og Marcel vil absolutt ikke utelukke at det kan komme igjen.

- Dette har vært så gøy, at det vil vi absolutt prøve igjen!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse