Baronen av Aktivum Frysja

Han har langt på vei snudd tiden tilbake med hard trening og omlegging av kosthold. Foto: Tone Berild Kristiansen

Med diagnosen diabetes II og bypassoperasjon, begynte Munawar Iqbal å trene med personlig trener.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.03.2007 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Munawar Iqbal med PT Egil Knapper på Aktivum Treningssenter Frysja. Foto: Tone Berild Kristiansen

Frysja: - Er du ferdig, eller?

Munawar Iqbal kommer ut fra spinningrommet på Aktivum treningssenter på Frysja. Svetten siler fra pannen og ned på kinnet.

- Nei, nå skal jeg begynne. Har bare varmet opp.

10 år som drosjesjåfør, 10 år som drosjeeier, mye stillesitting og nattejobbing, uregelmessig og usunn mat førte til diagnosen diabetes II og hjerteproblemer. Etter en bypassoperasjon er den 46-årige fembarnsfaren i god gang med å ta grep om egen helse, trener regelmessig og spiser sunnere. Blodtrykket har stabilisert seg og han har kuttet det meste av medisinering.

- Jeg skal snu tiden tilbake akkurat der jeg starta, sier mannen som nå er i topp fysisk form.

Trening i arbeidstiden

Iqbal har siden 2001 vært daglig leder av Pizzakjeden Baronen, og motiverer nå også sine vel 30 ansatte til sunnere liv. Med tilbud om trening i arbeidstiden, og for hver kilo de går ned, er det en krone i lønnsøkning.

- Hadde jeg begynt å trene tidligere, hadde jeg sluppet bypassoperasjon, men det er bedre sent enn aldri, sier mannen som nå er en 15 kilo lettere utgave av seg selv.

- Jeg fikk meg en støkk når selve motoren i kroppen sviktet, men har nå bygget det "huset" jeg skal. Nå dreier det seg om vedlikehold, sier mannen, som opprinnelig kommer fra en landsby 15 mil sør for Islamabad, i Punjab-provinsen.

PT

- Munawar Iqbal er meget målrettet og bestemt. Jeg må virkelig jobbe hardt for å motivere noen av kundene mine til å trene, men her er det snarere snakk om å stagge treningslysten og iveren, slik at han ikke går altfor fort fram, sier Egil Knapper, personlig trener (PT) og massør ved Aktivum treningssenter. Han synes det er skikkelig moro at riktig kost og trening har gitt så gode resultater.

- Belønningen min er å oppnå målene jeg setter, sier Knapper, som jobber etter mottoet; Trening med glede gir livskvalitet.

Munawar Iqbal begynte å trene i det små; Å gå i stadig brattere terreng, og han kom seg over kneika med målet om å løpe 11 kilometer i timen i en time, og spise fire til fem måltider om dagen.

- Nå har han meldt seg på årets Birkebeinerritt, og vi jobber fokusert mot den målsetningen. Han har også planer om å delta i den stor styrkeprøven med sykling fra Lillehammer til Oslo i år, informerer den stolte treneren.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse