Test: Iriver Spinn: Bærre lekker

Rullesylinderen øverst brukes til å finne frem i menyene.

Bare så det er klart: Dette er en av de absolutt fineste multimediaspillerne vi noensinne har sett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2008 kl 14:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Hovedmenyen er minimalistisk og stilig

Se bildet større

Utover musikk kan Spinn også vise video. Takket være den gode skjermen duger den faktisk veldig bra.

Se bildet større

PENT: Menyene er pent animerte, men vi er litt misfornøyde med at animasjonene ofte hakker, slik at det ikke ser helt flytende ut.

AMOBIL.NO: Det er med stor overbevisning vi utroper Iriver Spinn til årets lekreste multimediaspiller. Den har en renskåret design, er bygget i blant annet aluminum og har rett og riktig så pene menyer.

Vi klarer rett og slett ikke å la være å bli imponert over den lekre lille saken vi har i hendene.

Les også: Slik er Iriver Spinns menyer

Unik menynavigasjon

Her har Iriver tenkt nytt, og utstyrt spilleren med en unik metode for å bla i menyer: En sylinder du ruller og trykker på. Du drar enkelt og greit fingeren over for å bla.

Du kan også trykke rett på skjermen, da Spinn har en stor og rålekker trykkskjerm som egner seg veldig bra til video og bilder. Menyene har en minimalistisk design og ser svært bra ut.

Spinn stiller også med god batterilevetid, og lydkvaliteten er god nok for de fleste. Om musikk og video ikke er nok kan du høre på radio eller spille spill. Du kan også bruke trådløse Bluetooth-stereohodesett med spilleren.

Ikke perfekt

Med så mange superlativer på rad er det synd at Spinn ikke klarer å stå løpet helt ut.

Først og fremst er det et skår i gleden at menyene hakker når du blar i dem. Dernest er vi skuffet over at musikkbiblioteket er litt uoversiktlig.

Det verste er imidlertid at Spinn kommer med maksimalt 8 GB lagringsplass, i kombinasjon med at prisen er over 2200 kroner. 32 GB-utgaven av Creative Zen X-fi koster til sammenligning under 2000 kroner og har i tillegg Wi-fi innebygget.

Les vår test av Creative Zen X-fi

Og selv om det er positivt av Spinn kan spille både Flac- og Ogg Vorbis-lydformatene er det et minus at den ikke støtter det populære AAC-formatet.

Til tross for trykkskjerm og lekker design er ikke Spinn noen helt åpenbar konkurrent til klasselederen Ipod Touch. Til det mangler Iriver økosystemet Apple byr på.

Her finner du vår test av Ipod Touch

Spinn er altså et produkt for spesielt interesserte. Den merkelappen passer deg dersom du er mer opptatt av kvalitet og design enn lav pris. Spinn er nemlig ikke noen dårlig mediaspiller.

Les hele testen av Iriver Spinn på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse