Barseltreff med svette

Kjelsås og Grefsens løpende barseltreff – fra venstre Cecilie Wærp Haug med Hanne foran, Tone Eng med Edward, Lise Tuset Gustad med Hannah og Caroline Lambech med Kasper.

Mens andre har trilletreff med caffé latte – er det svette som gjelder for mammaene Cecilie, Tone, Lise og Caroline.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Kjelsås: To ganger i uken løper de spreke Grefsen/Kjelsås-mammaene sammen med barn og vogner – gjerne en time eller mer. Et ganske så svett barseltreff.

Joggetreffen

- Dette kan anbefales. Barna liker det og vi liker det. Det er sosialt – og ikke minst blir vi spreke av det, sier Caroline Lambech med lille Kasper i vognen.

De fire småtassene er alle ti måneder og mammaene traff hverandre gjennom barselgruppen.

- Løpingen har vi holdt på med siden i våres. Hver mandag og fredag møtes vi for fellesjogging på asfalt og i skogen, sier Cecilie Wærp Haug med Hanne foran i vognen.

Tone Eng med lille Edward og Lise Tuset Gustad med datteren Hannah er enige i at løpingen er en flott måte å bruke barseltreffene på.

- Og ikke minst er dette en fin måte å komme inn i før-gravid buksene igjen, ler Tone.

Overskudd

De fleste er vel enige i at trening er viktig, og man blir ikke bare svett og sliten av en økt.

- Jeg har aldri så mye overskudd til resten av dagens gjøremål som når jeg har trent først, forteller Caroline. De andre jentene er enige.

- Grefsen/Kjelsås er i tillegg et flott sted å bo med mange tilrettelagte turmuligheter. Man trenger heller ikke fancy løpevogner for å jogge med barna. Vanlige sportsvogner som vi har funker også, men de er kanskje litt tyngre enn spesialvognene, forteller Tone og Cecilie.

- Hva med teknikken – trengs det noen?

- Vi er i trygge hender. Cecilie er fysioterapeut og Lise er sykepleier, så her er det ikke lett å gjøre mye feil, ler Tone og Caroline.

- En ting som i hvert fall er viktig er å huske på å få skuldrene "ned fra ørene" – og tilpasse "styret" etter høyde, sier Cecilie.

- Men hva med stretchingen, situpsene og pushupsene?

- Ikke noe problem - de får vi unnagjort hjemme på stuegulvet etterpå, forteller jentene.

Pulktreffen

Men nå er det ikke så veldig lenge til mammaene skal tilbake i jobb.

- Klart vi fortsetter løpingen selv om vi begynner å jobbe igjen, men da blir det nok på kveldstid. Blir det mye snø i vinter finner vi frem pulkene og tar rundene på ski istedet, sier de sporty jentene, som understreker at de også drikker caffé latte.

- Vi treffer resten av barselgjengen hver onsdag – og da går vi gjerne på cafe, forteller Kjelsås og Grefsens løpende barseltreff.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse