ANNONSE
Annonse

Basic Warning lager NM-låt

Junior-NM på ski får egen låt til mesterskapet.

fornøyde: Kjelsås Langrenn er strålende fornøyde med "Framtida vår" - her Basic Warning med konfransier Sindre Wiig Nordby. Foto: FOTO: Thorkild Gundersen

Kanskje ikke helt basic med egenprodusert låt til junior-NM på ski. Men det blir det når Kjelsås Langrenn arrangerer.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 28.02.2012 kl 14:32

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN/KJELSÅS: I 2010 nådde det lokale Grefsenbandet Basic Warning finalen i MGP jr, med låta "Kom til oss", da stod de på scenen i et fullsatt Oslo Spektrum. Og ifjor kom bandets første, profesjonelt utgitte CD, "Early Days".

Bandet var også på NRK under ski-VM, med låta "Trøndersk Dynamitt" - spesialskrevet til Petter Northug - skikongen deltok også i videoen.

- Det ble forslått å bruke et lokalt band til en offisiell junior NM-sang. Vi har jo hørt Northug-låta, så det ble naturlig å spørre Basic Warning, og som heldigvis sa ja, forteller Maren Kaarby i Kjelsås Langrenn.

Det er litt småjusteringer igjen før låta «Framtida vår» slippes helt ut, men langrennsgruppa har fått høre.

- NM-sangen har en veldig fin tekst og en fengende melodi. Vi er strålende fornøyde med resultatet, og gleder oss til å spille den for alle andre! sier Kaarby.

Sjekk også Basic Warning-temasiden på dittOslo!

Live på Rådhuset

Låta, som nettopp er om Norges unge skihåp, skal spilles mye under Holmenkollen i løpet av mesterskapet fra 16 - 18. mars, og ikke minst live på Rådhuset under den store NM-banketten lørdagen, med blant annet ordfører Fabian Stang tilstede.

Konferansier under banketten er skiløper Sindre Wiig Nordby, og som også øver med Basic Warning.

- Vi satser på å lage litt show fra scenen, og jeg får mye støtte av bandet underveis. Det blir utfordrende å få alt klart, men gutta tar ting kjapt og det er gøy å jobbe med dem, sier Wiig

Basic Warning har holdt det gående i snart fem år som band. Peder Opland (gitar), Sondre Semmingsen (bass), Bendik Erlandsen (trommer) og Jacob Øyre Gundersen (gitar og vokal) har spilt sammen i kjeller'n til Jacob siden de var 10, i disse dager runder tre av gutta 15 år.

- Har det gøy!

- Vi har det gøy sammen, og da går vi ikke lei. Vi har vært med på veldig mye moro med bandet, sier Jacob Øyre Gundersen, som også har skrevet NM-låta.

Og Jacob har sine fremtidsplaner klare.

- Jeg vil bli låtskriver og produsent. Drømmen er å pakke kofferten og flytte til USA så fort som mulig etter skolen, og gå i Stargates fotspor.

Men først er det junior-NM på ski som gjelder, og hvor han bare kjenner én av deltakerne.

- Even Northug (journ. anm. Petter Northugs lillebror). Jeg får dra opp i Kollen og heie litt ekstra på ham!

Nordre Aker Budstikke legger ut link til junior NM-låta så snart den er klar.

 

Se også Basic Warning-temasiden her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse