ANNONSE
Annonse

Baskettriumf

Jørgen Bruaset (t.h.) i duell utenfor vinnerbussen Monstars. Foto: Linn Kongsli Lundervold

De utfordret til basketkamp på en banehalvdel med fire hjul. Dette sikret Monstars seieren i Nordre Aker Budstikkes store russebusskåring.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.05.2008 kl 09:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: – Vi ble kjent med hverandre da vi spilte basket for Kjelsås da vi var små. Siden det er dette som har knyttet gutta sammen, ville vi ha et skikkelig basketkonsept, sier bussjef på Monstars, Jørgen Bruaset, til Nordre Aker Budstikke.

Annerledes samarbeid

De fikk høre om en jentebuss som skulle basere konseptet sitt på filmen Space Jam fra 1996, hvor Looney Tunes kjemper mot monstre på basketbanen for å sikre sin egen frihet. Dermed var det duket for et annerledes samarbeidskonsept, hvor bussene Monstars og Tunesquad entrer ringen på Tryvann for å avgjøre hvem som er best.

– Et originalt samarbeidskonsept, mente juryen i Nordre Aker Budstikke.

– Verdt hver time

Kjelsås-gutta begynte å planlegge arbeidet med bussen julen 2006. De siste tre månedene har de virkelig satt inn støtet. Da har det vært jobbing til klokken seks på natten, bare for å komme tilbake klokken åtte morgenen etter, forteller Bruaset.

– Det har vært helt latterlig mye jobbing. Men det har vært verdt hver arbeidstime, og hver eneste krone. Russetiden har vært helt herlig. Det er definitivt et minne for livet, sier han.

– Urettferdig kritikk

Bruaset synes kritikken som ofte rettes mot russen er urettferdig.

– Bråkmakerne finner du overalt. De som bråker, bråker ikke fordi de har på seg en rød dress, sier han.

Han mener russen har blitt mer bevisste på å få et positivt fokus, og trekker spesielt frem russens humanitære aksjon, hvor russ over hele landet har samlet inn til sammen rundt fire millioner kroner til inntekt for en egen skole i en SOS barneby i Zambia.

Monstars kontaktet også VG fordi de ønsket å få med andre busser på å donere en viss andel av overskuddet av bussalget til et veldedig formål, men avisen ville ikke være med.

– Det er så store summer i omløp i russetiden, så da burde vi ta oss råd til å avse et par kroner til et veldedig formål, mener Bruaset.

Mye dugnadsjobbing

Selv har Monstars hatt et budsjett på litt over 700. 000 kroner. For å tjene inn penger har de holdt på med dugnadsjobbing i over ett år, blant annet var alle gutta med som statister i fire dager under innspillingen av Max Manus, og de har også hatt dugnadsjobber på Norwegian Wood, og vareopptellinger på RIMI.

Bussjefen synes det er morsomt å få vist frem resultatet av mange års hardt arbeid til flest mulig.

– Vi valgte fargen grønn for at bussen skulle skille seg ut. Jeg husker den dagen bussen vår var på baksiden av Budstikka (illustrasjon for konkurransen. red. anm). Alle gutta syntes det var så utrolig fett. Vi er veldig stolte av bussen vår, så da er det så utrolig gøy å få vist den frem! sier Bruaset.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse