Bastionen streiket mot Lyn-styret

Supporterne krever å bli hørt

STILLHET: Under seriekampen mot Nordre Land sist søndag holdt Bastionen 30 minutters stillhet i protest. Her er medlemmer av Bastionen fra en seriekamp tidligere i sommer.

Bastionen viste sin misnøye med Lyns styre ved å holde 30 minutters stillhet i seriekampen mot Nordre Land.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.09.2012 kl 09:00

OSLO: Sist uke valgte Bastionens representant i styret til Lyn å trekke seg på bakgrunn av uenigheter i flere saker. I kjølvannet av det protesterte Bastionen med stille tribuner i en halvtime under seriekampen mot Nordre Land sist søndag.

I en halvtime var de 1000 fremmøtte på tribunen helt stille for å markere sin misnøye med situasjonen.

Uenighet i to saker

Sakene det strides om er at Lars Bohinen i skrivende stund er kandidat til stillingen som sportssjef i Lyn. I tillegg til at tidligere administrerende direktør i Lyn, Erik Langerud, er med i en prosess om å skaffe flere sponsorer til klubben.

- Dette er to saker vi ikke gir oss på. Vi håper at styret inntar en ydmyk stilling og ønsker å høre på det vi har å si, sier styremedlem Morten Røise Myhrvold i Bastionen.

Nei til Bohinen

Supporterklubben ønsker ikke at Bohinen skal tiltre som sportssjef i Lyn på bakgrunn av flere saker.

- Lars Bohinen skal ikke være aktuell for en rolle i Lyn. Han har en tett Vålerenga-tilknytning, og har flere ganger liret av seg usakeligheter og nedsettelser i retning Lyn, sier Bastionens talsmann Kristoffer Smith-Meyer.

Han mener en sportssjef burde ha en veldig sterk faglig bakgrunn og være skikkelig kvalifisert.

- I tillegg er det positivt om vedkommende har Lyn i ryggmargen og gjerne har gått gradene i klubben. Vi mener ikke at Bohinen fyller noen av kategoriene, sier Kristoffer Smith-Meyer.

Uønsket

Tidligere Lyn-direktør Erik Langerud er som nevnt inne i en prosess med Lyns styre om å samle flere sponsorer til klubben. Det har ikke Bastionen særlig sans for.

- Vi ser viktigheten av å hente inn flere sponsorer som kan bidra til at Lyn skal løfte seg. Men grunnen til at Lyn fortsatt har en toppfotballsatsning i klubben er grunnlaget supporterne la i 2010 og 2011, og da kan ikke et navn som er synonymt med klubbens konkurs være involvert i klubben på noen som helst måte, sier Smith-Meyer.

Talsmannen understreker at supporterklubben ikke boikotter Langerud, men at han ikke er ønsket i profesjonell sammenheng i klubben.

- Hans befatning med konkursen gjør han uaktuell i enhver tilknytning eller rolle i Lyn. Han er derimot hjertelig velkommen til å gå på Lyn-kamp, og må gjerne kjøpe seg gullkort. Men han kan aldri bekle en rolle i klubben igjen, det er holdningen i supporterklubben, sier Smith-Meyer.

Vil ikke uttale seg

DittOslo.no var mandag kveld i kontakt med nåværende styreleder i Lyn, Kjetil Flaatedal, som ikke ønsket å uttale seg om saken.

- Vi kommer med en offisiell uttalelse på våre hjemmesider på tirsdag, sier han.

Bastionen, som stilte med et stort banner under sist hjemmekamp med ordene "vi skal bli hørt", ligger sakens kjerne nettopp i å oppleve å bli hørt i saker som kjelder Lyn toppfotball.

- Vi ønsker ikke å bruse med fjærene og bestemme alt som har med klubben å gjøre, men i Lyn toppfotball skal supporterne høres. Slik burde det være i alle klubber, og slik skal det i alle fall være i Lyn med tanke på den historien vi har fra de tre siste årene, sier Smith-Meyer.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon