– Bedre sent enn aldri

På Tåsen er de fornøyde med vedtaket i Kultur- og utdanningskomiteen, selv om de har bedt om ny B-byggutredning siden februar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.06.2008 kl 12:14

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
TÅSEN: – Vi er optimister, sier Cathrine Wik, leder av den utvidede FAU-gruppen for fleksibelt skolebygg på Tåsen.

Hun skulle gjerne sett at vedtaket kom før, men er glad for at Kultur- og utdanningskomiteen enstemmig ber om den utredningen som foreldrene og brukergruppen har bedt om siden i vinter. Hun håper nå brukergruppens ønske om fem romslige baser der hver basisgruppe har sitt eget klasserom, istedenfor seks mindre baser, slik UDEs plantegninger viser, kan bli en realitet.

– Når vi nå får et uhildet blikk på B-bygget tror jeg det. Og det er viktig at utredningen skal gjennomføres av en ekstern gruppe. UDE har nok ment at de allerede har strukket seg langt i forhold til resten av skolen, men for oss ble det en veldig halvveis løsning, der 1.-4. klasse ville ha mulighet til å velge fleksible pedagogiske metoder, mens 5.-7. var nødt til å gå mellom to bygninger. Slik vi ser det var det ingen helhetlig, samlende løsning, sier Wik.

Hun mener det er en forutsetning for utredningen at arbeidet med skolen ikke stopper opp eller blir for dyrt.

– Men det er snakk om mindre løsninger, som en arkitekt ikke vil ha problemer med å tegne om. Selve utredningen er av Undervisningsbygg anslått til å koste rundt 150.000 kroner, og ta et par uker.

– Vi skjønner ikke UDE og byrådens påstand om at hele prosjektet står og faller på dette. Vi tror det er mulig å få til en løsning som alle parter kan bli fornøyde med, og det er derfor vi har engasjert oss så sterkt. Men det har vært en tung prosess og vi har ikke fått noe gratis. Det må være vilje til løsning for at vi skal få til dette, sier Wik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse