Bekymret for barna

Bekymringsmeldingene til barnevernet er langt flere enn tidligere.

Etter flere år med underskudd ser Bydel Nordre Akers budsjett for 2010 til å gå i balanse.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.11.2009 kl 09:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
NORDRE AKER: Det var under budsjettkonferansen i Bydelshuset onsdag sist uke at BU-politikerne fordøyet førsteinntrykket på de økonomiske tallene for 2010.

Etter tur presenterte bydelsadministrasjonens seksjonssjefer neste års utfordringer og satsingsområder.

LES OGSÅ: Faren er ikke over

— På det jevne

Gruppeleder i SV, Lill Pleym, ser at 2010 budsjettmessig blir et år "på det jevne".

— Vi ser ikke ut til å ha de store økonomiske problemer med å løse bydelens oppgaver. Men det er heller ikke rom for noe nyskapning, forteller Pleym. Lokalpolitikeren understreker at dette kun er førsteinntrykket.

Trenger tiltak

Pleym er bekymret for utviklingen for bydelens barn og unge slik barnevernet ser den.

— Bekymringsmeldingene til barnevernet er langt flere enn tidligere, og de er langt mer alvorlige. Dette betyr at det må iverksettes større undersøkelser. Problemområdene kan være sammensatte, og det må iverksettes tiltak som både vil koste mer og kanskje bli av mer langvarig karakter, forteller Pleym.

Flere hjemmebesøk

At helsestasjonens hjemmebesøk hos nyfødte barn bare når 50

—60 prosent av brukergruppen, stiller Pleym også spørsmålstegn ved.

— Det er beklagelig at helsestasjonen ikke har tilstrekkelig kapasitet. Dette er blant annet et viktig forebyggende tiltak. Som politikere bør vi vurdere om antall stillinger er tilstrekkelige for å gi et godt tilbud til småbarna i en bydel som hvert år sprenger grensen for antall nyfødte, mener hun.

Styrke Salto

Gruppeleder i Venstre, Per E. Braseth-Ellingsen, mener målrettet innstas fra bydelens ansatte og ledere er det som har fått bydelen på økonomisk rett kjøl. I likhet med andre BU-politikere, vil han se budsjettfremlegget før han blir mer konkret med prioriteringer.

Men med henblikk på frafallet i skolen, ønsker Venstre-politikeren en videreutvikling av Salto, som er et kriminalitetsforebyggende samarbeid mellom skole, barnevern og politiet.

— Når det gjelder frafall i den videregående skole, vil vi se på muligheten for å videreutvikle Salto-ordningen, som fungerer meget godt i bydelen, til å jobbe med flere konkrete utfordringer knyttet til frafall.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse