Benjamin ble døpt i Akerselva

Storesøster Ada tar vann på hodet til lille Benjamin på åtte måneder. Pappa Jonathan i stripete skjorte sier noen ord, mens fadder Tale holder Benjamin og den lille trebollen. FOTO: PRIVAT

Men familien er ikke religiøs. – Vi bor rett ved elva, den er fascinerende, livgivende, vakker og flott elv, sier mamma Kiki Skaara om den utradisjonelle dåpsseremonien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.05.2016 kl 21:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

AKERSELVA: Akerselva, beskrevet som «8,2 kilometer ren nytelse» fra elvas begynnelse ved Maridalsvannet på Kjelsås, og helt ned til Operaen i Bjørvika.

Tidligere har Nordre Aker Budstikke også skrevet om den engelske arkitekten Michael Marveng-Puckett som kom til Oslo og oppdaget Akerselva.

Han ble så betatt at han lagde en egen liten bok om elva – hans «homework», som han kaller den.

Dåpsmarkering

Se bildet større

Storesøster Ada tar vann på hodet til lille Benjamin, 8 måneder. Pappa Jonathan i stripete skjorte sier noen ord, mens fadder Tale holder Benjamin lille trebollen. FOTO: PRIVAT

Familien Skaara har bodd like ved Akerselva, på Lilleborg, i to år. Så hvorfor ikke døpe sønnen i elva?

– Vi er ikke religiøse, men ønsket en dåpsmarkering rundt navnet til vår sønn, Benjamin. Vi bor rett ved elva, den er fascinerende, livgivende, vakker og flott elv. Og også en ren elv. Vi er så glade for å bo så nærme elva, og det ble en veldig fin markering, forteller mamma Kiki Skaara.

Dåpsmarkeringen ble holdt tidligere i mai.

Hun fortsetter:

– Vårt eldste barn, vår datter på 3,5 år, er ikke døpt på samme måte. Men Benjamin er født i vann på ABC-klinikken. Først var det litt sånn fleipete at vi sa vi skulle døpe han i Akerselva, men etterhvert synes vi det var en veldig god ide, sier Kiki.

Trebåt

Etter selve ritualet ble det også satt ut en liten trebåt, med skrevne lapper fra familie og faddere, med ord på livets vei, til Benjamin. Det var inspirert av nabo og kunstner Gro Mukta Holters bilde til familien da Benjamin ble født.

Se bildet større

Markeringen fortsatte i familien Skaara Borges hage. FOTO: PRIVAT

– Vi synes det var fin symbolikk i starten på et liv, vannet, båten og elven.

Etter dåpen fortsatte markeringen og festen i familien Skaara Borges hage, som er helt ved elvebredden. Kiki forteller videre at de bor så nær elva at det også fiskes fra hagene i området.

– Nå lurer vi faktisk på om vi skal sette en kano på elva, så kan vi ro til Rema 1000 for å handle, ler moren.

Født i vann

– Benjamin Skaara Borge ble født i vann, elsker å bade og bor med elven som nærmeste nabo. Det føltes derfor veldig fint og riktig at vi hadde en egen liten sermoni for hamn der han skal vokse opp med den 8,2 kilometer fantastisk elven ved sin side, sier Kiki.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse