– Benkene er på plass

Byråd for byutvikling, Merete Agerbak-Jensen (bak), og Ellen Ronæss, som representant fra Nordre Aker, syns benkene på Ullevål gjør seg bra. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Byrådet har bevilget en million kroner til benker i bydelene. Forrige uke foretok byutviklingsbyråden "prøvesitting" på Ullevål.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Én million kroner er satt av for at alle Oslos bydeler skal få fem nye benker hver. I forrige uke var byutviklingsbyråd Merete Agerbak-Jensen (H) i John Colletts allé for å prøvesitte de nye benkene.

– Viktig å ruste opp

– Byen vokser, og da er det viktig å ruste opp byens grønne lunger og grå plasser. Dette er en del av vår satsing på torg og møteplasser – steder hvor folk kan møtes, sier Merete-Agerbak-Jensen.

Hun forteller at enda 20 millioner skal brukes for å gjøre byen triveligere.

– Med enkle midler som beplantning og benker, kan vi få til det, sier Agerbak-Jensen.

Et pusterom

Bydelene har selv fått velge hvor benkene skulle stå. Til sitt besøk på Ullevål hadde byråden fått med seg partikollega og leder av tilsynsutvalget for hjemmetjenester i Nordre Aker, Ellen Ronæss.

– Dette er et typisk sted å stoppe opp. Et pusterom i nærmiljøet, konstaterer Agerbak-Jensen, om de tre benkene som nå er satt opp ved minnesmerket i John Colletts allé

– Vi får høre at vår bydel er så nær marka. Den er jo det, men det er likevel et stykke å komme seg dit, særlig for eldre og barnefamilier. Da er det fint å ha turmuligheter i eget nærmiljø, sier Ronæss.

De to siste benkene i Nordre Aker blir plasser i Grefsen allé.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse