ANNONSE
Annonse

Bensinstasjonen som blir til boliger

Skisse over fremtidige boliger i Kjelsåsveien. Nordre Aker Budstikke har vært i kontakt med utbygger, som tar forbehold om mindre endringer. Foto: BERGSKOGEN EIENDOM AS

Vi blir flere - det planlegges og bygges mange steder i bydelen. Ikke lenge til denne tidligere bensinstasjonen er en saga blott.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.01.2017 kl 08:41

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Som i Kjelsåsveien 140, på tomta hvor det tidligere var bensinstasjon. Det er Walstad-familien som har eid de tre tomtene tilknyttet Shell-stasjonen i Kjelsåsveien, på til sammen 3,6 mål.

I fjor skrev Nordre Aker Budstikke om at tomtene er overdratt til Bergskogen Eiendom AS, som også tidligere har utviklet boligprosjekter i Grefsen- og Kjelsås-området.

– Vi har bare god erfaring med boligprosjekter i Grefsen- og Kjelsås-området. Vi er alltid på jakt etter tomter i veldig attraktive områder som dette, sa Guttorm Bjerke og Fredrik Walsøe, som i tillegg til Gregers Gabrielsen drifter Bergskogen Eiendom AS.

Guttorm Bjerke og Fredrik Walsøe - fra tidligere intervju i Nordre Aker Budstikke - har gjennom Bergskogen Eiendom AS sikret seg Shell-tomta - her fra intervju i fjor høst. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Tomannsboliger

Før jul, datert 7. desember, var det utarbeidet planforslag til offentlig ettersyn, for den store tomta.

– Ny bebyggelse planlegges som tomannsboliger i 2,5 etasjer. Bygningene plasseres hovedsakelig langs gateløpene til Kjelsåsveien og privat stikkvei i sør, slik at de sammen med grønne forhager og private uteoppholdsarealer mot gatene viderefører eksisterende bebyggelsesstruktur, står det blant annet i forslaget.

Det er i alt planlagt syv nye tomannsboliger – 14 enheter, med BRA 115-180 kvadratmeter.

Parkering

– Kjøreadkomst til parkeringsanlegg er fra Sømveien i nord, og til gjesteparkering på terreng fra privat stikkvei i sør.

Parkering skal være under jorden, noen få på bakkeplan. Her kan du lese hele forslaget i Plan- og bygningsetatens saksinnsyn.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse