Bente: – Jeg er ikke Alzheimer!

Bror Gisle Erlien, Bente Erlien og svigerinne Randi Kveine ved Seniorhuset på Tåsen. FOTO: PRIVAT

– Selvfølgelig gikk jeg i kjelleren da jeg fikk diagnosen. Men der var det jo ikke noe hyggelig å være. Nå har jeg et meningsfylt liv her ved Seniorhuset, sier Bente Erlien.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2017 kl 10:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: – Randi (Bentes svigerinne, journ. anm.) og jeg har en felles intensjon om å knuse noen myter om Alzheimer. Her ved Seniorhuset har jeg fått nye venner og jeg fortsetter å friske opp min fransk med en fantastisk lærer. Jeg har fått et lettere liv uten bekymringer. Her hjelper vi hverandre, alle kan noe, sier Bente Erlien (62), som har hatt Alzheimer i syv år.

Hun skryter også av veldig hyggelige ansatte ved Seniorhuset.

LES OGSÅ: Truet Tor (70) med kniv, ville ha bilen hans!

Sommerfest

Bente var første innflytter i bygget i Pastor Fangens vei på Tåsen, som drives av Bydel Nordre Aker. Her har hun en egen liten leilighet.

Hun har vært åpen om sykdommen. Livet går videre, men det trengs trygge rammer og tilrettelegging.

Onsdag hadde Seniorhuset sin aller første sommerfest, med beboere, familie venner og andre fra bydelen.

Bentes svigerinne Randi Kveine var onsdag på plass med mannen Gisle, for å underholde beboerne på festen. De er duoen GiRa, og har også opptrådt både på TV, i radio og ved Det Norske Teater.

I tillegg til musikk ble det også grilling på sommerfesten, og de fikk selskap av frittgående høner, som også bor ved Seniorhuset.

Se bildet større

Hønene som har flyttet inn i hagen ved Seniorhuset, får sprade fritt rundt i inhegningen sin. FOTO: HEIDI KARSRUD NORDAL

Gisle Erlien slo til med sanger som «Kjekkeste gutten i gata» og «Tanta til Beate», supplert av kona Randi. Det ble også observert en tåre, da publikum ble med på «Har du fyr», og det ble snakket varmt om Seniorhuset som felles fyrtårn.

LES OGSÅ: Startet rekken av kulturarrangementer på Seniorhuset med påskekrim med Hanne Kristin Rohde

Se bildet større

Gisle Erlien og Randi Kveine underholdt på sommerfesten ved Seniorhuset på Tåsen. FOTO: PRIVAT

Forbilledlig

– Flytteprosessen til Bente var forbilledlig, fordi brukerperspektivet ble ivaretatt hele veien. Seniorhuset har en filosofi hvor «det gode naboskap» står i høysetet, sier bror Gisle og svigerinne Randi.

Som avsluttet underholdningen med en skikkelig Prøysen-potpurri med 18 Prøysen-sanger som var «kryssklippet».

LES OGSÅ: 90-åringene ble med på russebussrulling. – Det spørs om oldebarna mine vil tro på dette

Fortsatt Bente

Svigerinnene Randi og Bente er også venninne rgjennom mange år, og tidligere samarbeidspartnere. Randi holder nå foredrag om Bentes flytteprosess til Seniorhuset. I fordragene viser Randi videosnutter, hvor Bente uttaler seg friskt til publikum.

– Jeg pleier blant annet å si at jeg er jo fortsatt Bente, jeg er ikke Alzheimer! understreker Bente.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse