Ber byrådet svare om nedre Grefsen-strategi

MPS-leder Andreas Skjæret (V), t.v., og BU-leder Per H. Christiansen (H) er lite fornøyde av at byrådet ikke har besvart vedtaket i bydelen, og sender nå purrebrev. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Av hensyn til de berørte i området sender bydelsutvalgslederen og lederen i bydelens miljø-, plan- og samferdselskomité i dag brev til byrådet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.05.2016 kl 15:54

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: For etter at bydelsutvalget 31. mars vedtok at de ønsker å bevare småhusområdet på nedre Grefsen, har det vært tyst fra rådhuset.

– Det hadde vært greit med noen signaler fra byrådet om hvordan de ser for seg den videre prosessen for området, sier BU-leder Per Henry Christiansen (H).

BU vil bevare småhusområdet

Sammen med Andreas Skjæret (V), som leder miljø-, plan- og samferdselskomiteen, sender han på vegne av BU et brev til byrådet fredag. Der ber de om en snarlig redegjørelse for hvilke mål og tidsplan byrådet har for det videre reguleringsarbeidet med nedre Grefsen.

Les brevet i sin helhet nederst i saken!

– Det er mange som bor i dette området, og som er opptatt og berørte av endringene i kommuneplanen. Det er viktig å få klarlagt den videre prosessen, sier Christiansen.

Bydelsutvalget vedtok 31. mars at de ønsker å bevare nedre Grefsen som et småhusområde. Kommuneplanen som ble vedtatt i fjor høst åpner for at området kan utbygges og endres betydelig, på grunn av sin nærhet til kollektivknutepunktet Storo. Siden stedsnavnet Grefsen ikke var nevnt i planen, kun Storo som et utviklingsområde, var det ingen i bydelen, verken lokalpoltikerne, administrasjon eller beboere på Grefsen, som fanget opp endringen.

Bydelspolitikerne har sagt at de vil kjempe mot sine egne, om nødvendig, for å bevare nedre Grefsens karakter som småhusområde.

Se bildet større

Engasjementet for vern av nedre Grefsen er stort. I BU-møtet 31. mars møtte antakeligvis så mange som 2000 mennesker. Kun en liten del fikk plass inne i BU-salen i Nydalen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Støtte til Nordre Aker fra Frp i bystyret

Denne uken gikk Fremskrittspartiets bystyregruppe ut og sa at de støtter BU i Nordre Aker, og at de vil fremme et privat forslag for bystyret, der de ber om at nedre Grefsen fjernes fra utviklingsområdet Storo i kommuneplanen.

Se bildet større

Camilla Wilhelmsen og Frps bystyregruppe gir full støtte til BU i Nordre Aker. Her med Frps BU-representant Hans Kielland Aanesen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Som første parti i bystyret sier vi nå helt klart at nedre Grefsen må tas ut som utviklingsområde, fordi prosessen var feil. Vi støtter bydelsutvalget i Nordre Akers vedtak. Jeg kan ikke svare for de andre partiene, men i Frp var vi overhodet ikke klar over at utviklingsområdet Storo omfattet Grefsen. Hadde vi vært det hadde det helt klart blitt en diskusjon innad i partigruppen, sa Camilla Wilhelmsen i Frps bystyregruppe, til Nordre Aker Budstikke på tirsdag.

Hun mener vedtaket i bystyret kunne ha blitt et annet dersom partiene var klar over hva kommuneplanen innebar for nedre Grefsen.

Brevet fra bydelspolitikerne

I sitt brev til byrådet skriver Nordre Aker-politikerne følgende:

«Bydelsutvalget er opptatt av at Nedre Grefsen fortsatt skal bevare sitt preg som småhusområde, og at eventuelle forslag til reguleringsplaner derfor må ta hensyn til dette.

Vedtaket herom i BU møte den 31. mars i år ble sendt i e-post til Byrådet og Byrådsavdelingene den 4. april.

Av hensyn til de berørte i dette området, og den offentlige interesse denne saken har, ber vi Byrådet om en snarlig klargjøring av mål og tidsplan for det videre arbeid med regulering av Nedre Grefsen og et eventuelt planprogram for området.»

Les alt om kommuneplan-avsløringen her!

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse