Ber foreldre våkne etter flere uønskede hendelser

Marit Jensen ved Morellbakken skole forteller at flere aktører nå tar grep for å få endret en uønsket ungdomskultur i Grefsen- og Storo-området. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Nå er det på tide å våkne opp. Det handler om ungdommer i drift. Grefsen og Kjelsås er ikke mer «Kardemomme by» enn andre steder. Flere hendelser gjør at skolene tar grep, sammen med blant andre politiet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2017 kl 13:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: – Det har vært flere hendelser med elever involvert. På kveldstid, med ungdommer i drift. Enten i området her eller kanskje ved Storo storsenter. Vi har tett kontakt med både Grefsen barneskole og Engebråten, i tillegg til politi og storsenteret, forteller assisterende rektor ved Morellbakken skole, Marit Jensen. 

– Vi har også registrert at elever fra andre skoler, utenfor bydelen, oppsøker elever fra Grefsen-området, også i skoletiden. Blant annet er vi i tett dialog med rektor ved Bjølsen skole, sier Jensen.

LES OGSÅ: Slik har de skapt et godt ungdomsmiljø i Nydalen: – Det er tabu å slenge dritt om andre

Stormøte

Skolen har nå i tillegg innkalt til stormøte med alle foreldrene på 8. trinn, politi, storsenter, SaLTo - samarbeidsmodell Oslo kommune og Oslo politidistrikt for å forebygge kriminalitet og rusmisbruk blant barn og unge - med flere, 18. januar klokken 18.00. Senere blir det møte med 9. trinnsforeldre.

Nordre Aker Budstikke kjenner også til at det har skjedd et innbrudd på Grefsen barneskole ved juletider.

I tillegg kunne avisen i går fortelle at politiet etterforsker to ran av ungdommer på Kjelsås lørdag, med få timers mellomrom.

– Politiet ser hendelsene i sammenheng da det formentlig skal være gjerningsmenn fra samme omgangskrets som står bak begge hendelsene, sier politiadvokat Gjermund Hanssen.

Wake up call

– De siste hendelsene og kommende møte må være en stor «wake up call» til alle foreldre. Det handler også om rus, trakassering og også nettrakassering, sier Marit Jensen på Morellbakken skole.

Som sammen med skolen tenker nytt for fremtiden.

LES OGSÅ: I høst ba politiførstebetjent Johan Benitez ved Majorstuen politistasjon foreldre om å våkne opp: – På tide med et ærlig språk om hva vi ser på ungdomsfestene

Planer

– De unge må ha flere steder å være på kveldstid. Vi håper på å kunne få til en åpen kveld i uka, her ved skolen. I tillegg har vi planer om å samarbeide mer med andre bydelsskoler, som eksempelvis Bjølsen, sier Jensen.

LES OGSÅ: Ullevål-ungdom kjempet for ungdomsklubben. Flyttet nesten en halv million i bydelsbudsjettet til ungdomstiltak

Elevrådsinitiativ

– Elevrådet ved Morellbakken skole har planer om å invitere til samling og fest her i skolegården, så elevene kan bli kjent og få et annet og bedre utgangspunkt i relasjonen mellom hverandre, sier Jensen, som ikke ønsker å gå mer inn på enkeltepisoder som er bakgrunn for at skolen nå tar affære.

SaLTo

Nordre Aker Budstikke har også vært i kontakt med SaLTo i bydelen, ved SaLTokoordinator Pia Fossum.

– Som SaLTo koordinator kan jeg bekrefte opplevelsen av at det rører seg mer i ungdomsmiljøene, og at dette gjelder hele Oslo. Det er hendelser på tvers av bydeler, og Nordre Aker bydel opplever også dette, sier Fossum.

Les også:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse