Ber om at Neptunveien blir enveiskjørt

Daglig leder av Kjelsås IL, Truls Dorthellinger Nygaard, utenfor Grefsen Stadion. Stille i Neptunveien før idrettsstormen bryter løs mandag førstkommende, da er alle aktiviteter i full gang. Idrettslaget ber nå om at Neptunveien blir enveiskjørt, laget frykter for trafikksikkerheten til barna. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Til tider mye trafikk, og ofte uoversiktlige og farlige situasjoner, gjør at Kjelsås Idrettslag nå ber om at det blir gjort forebyggende tiltak ved Grefsen stadion snarest. De frykter for barnas sikkerhet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.08.2015 kl 14:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: For kort tid siden sendte Kjelsås Idrettslag brev til bydelsadministrasjonen i Nordre Aker. I brevet fortelle laget om stor aktivitet på Grefsen stadion, med mange barn, unge og voksne som bruker arenaen gjennom hele uken.

– Presset stort

– Kjelsås IL oppfordrer alle som skal på trening eller kamper ti1 å sykle eller å gå.
Det er det mange som gjør, men det er som alle andre steder massiv biltrafikk. Presset blir spesielt stort ved at henting og levering som oftest er ti1 samme tidspunkt. Når det er kamper og cuper og lignende, er det mange tilreisende som i hovedsak bruker bil for i komme til arenaen, står det i brevet til bydelen.

Det er Neptunveien som går forbi Grefsen Stadion.

Les også: En av Norges mest brukte turløyper får lys - hele døgnet!

– Ikke plass til to biler

Idrettslaget viser også til at Neptunveien langs Grefsen stadion er en smal vei i et villaområde, med fortau og parkering på en side av gaten, og at det per i dag ifølge idrettslaget ikke er ikke plass til to biler i bredden.

– Situasjoner med møtende biler er dagligdags, biler må rygge for å komme ut i veibanen. Det oppstår situasjoner som er uoversiktlige og farlige, står det videre.

Snarlige tiltak

Enveiskjøring i Neptunveien er noe idrettslaget mener kan bidra til en mye tryggere trafikksituasjon ved Grefsen stadion.

– Vi tror enveiskjøring i denne veien kan være løsningen på trafikk-kaoset. Vi håper nå at det blir gjort tiltak, før den mørke tiden er her, sier leder av Kjelsås IL, Truls Dorthellinger, som avisen møter utenfor stadion noen få dager før alle aktiviteter i det store idrettslaget er i gang fra mandag av.

Kjelsås IL har rundt 3500 medlemmer, og er ett av de aller største idrettslagene i Oslo.

Les også: Grefsen skole blir mal og standard for alle nye skoler i Oslo

Må beholde parkeringsmuligheter

Kjelsås IL skriver også i nevnte brev til bydelsadministrasjonen at det er viktig at parkeringsmulighetene i Neptunveien beholdes, da det allerede er for liten parkeringskapasitet til idrettsanlegget og beboere i området.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse