Berg-gutt vant forskningspris

Aerodynamiske og strømlinjede former: Dalton på stand. Foto: Stiftelsen Ungdom og Forskning

Michael Dalton fra Berg videregående vant i går førstepremie i den prestisjefylte konkurransen Unge Forskere. Prisen ble offentliggjort av forsknings- og høyere utdanningsminister Tora Aasland.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.04.2008 kl 11:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Utdeling: Michael Dalton sammen med Tora Aasland (t.h.) og noen av de andre vinnerne. Foto: Stiftelsen Ungdom og Forskning

BERG: Michael Dalton (18), vant prisen for sitt bidrag i klassen for naturvitenskapelige fag.

Egg gjennom vann

Dalton går på IB-linjen på Berg videregående skole i Oslo. I sin oppgave hadde han undersøkt kreftene som virker på et egg som dras gjennom vann.

Forskningen har relevans for aerodynamiske og strømlinjede former, som for eksempel ubåter. Koordinator for studiet, Jean Lundberg, er svært fornøyd.

– Alle IB-elevene våre må skrive en oppgave, og vi er veldig stolte av dem. Dette er viktig for eleven selv og for skolen. Ikke minst er slike konkurranser og interessen de skaper veldig viktig for samfunnet og forskermiljøenes framtid, sier Lundberg tilo NTB.

Imponert

Også minister for forskning og høyere utdanning, Tora Aasland, som hadde æren av å informere finalistene om hvem som hadde vunnet, lot seg imponerte.

– Jeg er veldig imponert over arbeidene, en slik konkurranse virker åpenbart inspirerende for dem som har en forskerspire i magen, sier Aasland til NTB.

I finalen var det totalt 33 elever fra ungdoms- og videregående skoler. I tillegg til premien på 10 000 kroner ble Michael også belønnet med reiser til den europeiske forskningsfinalen i København og Nobelprisutdelingen i Stockholm.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse