Bertel med bil i banan-bygg

Adm.dir. Ole Sletten i Autostern Sogn Arena og hans 45 kolleger trives godt i nye lokaler, som huser biler i prisklassen 130 000 til 5,5 millioner. Foto:Karl Andreas Kjelstrup

Ordfører Fabian Stang klippet snoren da Mercedes hadde offisiell åpning av sin «lille lokalforretning» i eksklusive lokaler på Sogn i februar.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.03.2008 kl 10:40

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGN: Men allerede 14. januar åpnet Bertel O. Steen Autostern dørene til sin nye bilbutikk og verksted i det oppsiktsvekkende bygget tett opptil Ring 3 ved siden av Sogn vgs.

Et annerledes bygg

Selv om området rundt Sogn Arena, som bygget heter, fortsatt ser ut som en byggeplass, er det innvendige ferdig, og 1. mars ble bygget overlevert Mercedes-Benz-forhandleren, fra entreprenøren AF Bygg.

– Det som gjenstår utvendig skal ferdigstilles til våren. Det jobbes med et «grønt fokus» rundt bygget, med plener og trær ned mot ringveien, sier adm. direktør for Autostern, Ole Sletten, og viser frem fargerike plansjer.

– Og inne i midten av «buen» blir det anlagt en grønn lunge, forteller han.

Byggets arkitektoniske utforming på den buede tomta skiller seg ut fra omgivelsene.

– Det er bygget som en banan. Du vet når du bøyer en banan så tyter det gjerne ut litt inne i buen, mens skallet sprekker på utsiden. Slike «knekk» i fasaden er lagt inn i glasset på begge sider av bygget. I «sprekkene» langs Ring 3 vil det lyse opp blått om kvelden, forklarer Sletten.

Lokal atmosfære

For ett år siden, da byggearbeidene var godt i gang, uttalte Sletten til Nordre Aker Budstikke at de ville skape en «atmosfære av «den lille» lokalforretningen, og samtidig vise i bilanlegget at de er i førersetet hva gjelder å skape et unikt og fremtidsrettet servicetilbud for Mercedes-Benz.»

– Ja, det var store ord, og ganske ambisiøst, innrømmer Sletten i dag.

– Men det er slik vi ønsker å framstå. Her finner du alt fra Smart-biler til rundt 130 000 og Mercedes A-klasse til 230 000, til eksklusive Maybach og McLaren-modeller. Den dyreste bilen vår koster 5,5 millioner. Her finner du med andre ord hele utvalget til Mercedes-Benz, sier Sletten, som mener de derfor har noe for alle.

– Du kommer inn i nybilavdelingen, og kan fortsette inn til bruktbilene. Oppe på mezzaninen har vi de mest eksklusive modellene. De aller færreste har råd til en bil til fem millioner, men det skal være lov til å gå og drømme før man finner bilen som passer eget behov og lommebok, sier han.

I tillegg har nye Autostern et nytt hovedverksted i underetasjen med 14 mekanikere, som blant annet er supplert med en diagnosehall, med egen «bildoktor», for raskere «utredning», delbestilling og reparasjon av bilens skavanker.

Allerede et landemerke

Gjennom store glassvinduer har Sletten og kollegene utsikt over Ringveien og Ullevål.

– Vi synes jo enormt i dette bygget. Her om dagen hørte jeg i en trafikkmelding på radio at «køen starter ved det nye Mercedes-Benz-bygget.» Det er moro at vi allerede har blitt et landemerke. Vi eksponeres for alle som kjører forbi til og fra jobb hver dag. Bedre profilering kan vi ikke få, skryter han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse