Best på barnehageplasser

SVs Lill Pleym er fornøyd med at lokalpolitkernes fokus på nye barnehageplasser har plassert Nordre Aker på topp av «barnehageplass-statistikken». Foto: Kristin Tufte Haga

– Jeg er så stolt av at Nordre Aker har skaffet flest barnehageplasser siden budsjettforliket, sier SVs gruppeleder Lill Pleym.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
27.03.2009 kl 15:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: – Nok barnehageplasser er – og har vært – en av SVs aller viktigste kampsaker – lenge. Derfor er jeg veldig stolt av at Nordre Aker har fått til flest nye barnehageplasser siden budsjettforliket i 2004, sier gruppeleder for SV Nordre Aker, Lill Pleym.

Nesten tusen nye plasser

Hele 933 nye plasser har bydelen fått til i denne perioden. Til sammenlikning har bydelene Nordstrand og Gamle Oslo opprettet omlag 600 nye plasser, mens Bydel Vestre Aker underkant av 500.

– Barnehagetrøkket har vi i aller høyeste grad vært med på å holde oppe – også i bydelsutvalgsmøtene. Hver eneste måned har administrasjonen blitt bedt om å legge frem rapporter for status. SV har også fortsatt trøkket for å bygge flere plasser enn hva bydelen selv trenger – vi må jo være med på å skaffe plasser til andre som trenger det i Oslo også, sier en glad Lill Pleym, for anledningen på besøk i Haugensjordet barnehage på Kjelsås, hvor hun selv har hatt to barn.

– Viktig

– Barnehageplasser er viktig både for de barna som får tilbudet og for alle mødre som da får muligheten til å studere eller jobbe. Likestilling er et viktig poeng her. Likelønnskommisjonen er veldig tydelig på at gapet lønnsmessig mellom kvinner og menn starter når kvinner får barn. Et godt barnehagetilbud kan motvirke disse skjevhetene, sier Pleym, som også har lest siste ukers medieutspill om at de minste barna har det best hjemme med mor eller far.

– Det vil alltid dukke opp forståsegpåere som mener noe annet enn det andre mener. Min erfaring er i hvert fall at de fleste barn har det veldig bra i barnehage, sier Pleym.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse