Test: HTC Touch Cruise 2:

Best på reise

Telefonen er liten og nett.

HTC Touch Cruise 2 forteller deg hvor du bør kjøre, og tar vare på minnene fra turen med Footprints-tjeneren.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.04.2009 kl 13:10

AMOBIL.NO: Touch Cruise 2 er HTCs nye GPS-telefon. Her er navigasjon og lokalisering satt i fokus, og telefonen er både en bil-GPS og en feriedagbok.

Cruise 2 fremstår som en pen telefon, og har detaljer i metall. I stedet for vanlig tastatur har denne telefonen en 2,8 tommers trykkskjerm. Operativsystemet er Windows Mobile, og HTC har lagt sitt eget menysystem Touch Flo 2D på toppen.

Les også vår test av forgjengeren HTC Touch Cruise

Enklere meny

Touch Flo 2D er en enklere variant av menyene du finner i telefoner som Touch Diamond og Touch HD. Det er imidlertid både responsivt og enkelt å bruke.

Dette gjelder telefonen generelt. Den starter programmer kjapt, og vi opplever Cruise 2 som godt utstyrt på maskinvaresiden.

Den har alle funksjoner du forventer å finne i en moderne smarttelefon, som super-3G, GPS-mottaker og Wi-fi.

God på mye

Det er mye bra her. Nettleseren fra Opera er en av markedets beste. Du kan enkelt se på Youtube-video i en egen avspiller. Telefonen er også god på meldinger og e-post dersom du klarer å leve med et skjermtastastatur i stedet for vanlige taster.

Telefonen har også god kvalitet under samtaler, og batteriet varer lenge.

Vi liker spesielt godt at HTC har valgt GPS-programvare fra Tomtom, noe som gjør den til en erstatning for en vanlig bil-GPS. Det følger faktisk med mobilholder og billader i esken, så her får du alt du trenger.

Det eneste Cruise 2 ikke kan er å bruke trafikkmeldinger (TMC), slik som mange bil-GPS-er kan.

Cruise 2 har også fått en ny funksjon kalt Footprints, som lar deg lagre steder du besøker med bilder, tekst og lydopptak, og du kan i ettertid enkelt navigere tilbake til stedene.

Vesentlige svakheter

Det telefonen ikke er god på er musikk og foto. Det mangler utgang for vanlige hodesett, det er ingen FM-radio og kameraet tar ikke spesielt gode bilder.

Skjermen er dessuten rimelig lavoppløst, noe som gjør at nettsider, bilder og annet du titter på føles litt kornete.

Prisen er dessuten høy. Du må ut med 4200 kroner for denne telefonen. For å sette det litt i perspektiv får du HTC Touch Diamond for 800 kroner mindre. Da får du en voldsomt mye bedre skjerm, og det er mulig å kjøpe Tomtom-programvare til den også.

Her finner du vår test av HTC Touch Diamond

For rett over 3000 kroner får du også Nokias trykkskjermtelefon og teknologikjempe, 5800 Xpressmusic.

Les vår test av Nokia 5800 Xpressmusic

Så da spørs det som Touch Cruise 2, til tross for veldig mange gode egenskaper, er et særlig smart kjøp.

Har du behov for en skikkelig GPS-telefon som er liten og fungerer strålende til bilnavigasjon er Cruise 2 et veldig bra valg. Er det bare en trykkskjermtelefon du ser etter anbefaler vi deg å sjekke alternativene før du eventuelt slår til.

Les hele testen av HTC Touch Cruise 2 på Amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon