Beveren fulgte Vibeke oppover elva

– Jeg er sikker på at også dyrene som lever langs og i elva, som beveren, er glade for at det nå ikke ble asfalt langs elva, sier Vibeke, som var heldig og fikk foreviget beveren langs Akerselva.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.06.2015 kl 13:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Beveren ble filmet mens den var på svømmetur i Akerselva. FOTO: VIBEKE ARNTZEN FREDRIKSEN

Se bildet større

FØLGE: Vibeke Arntzen Fredriksen fikk følge med beveren på treningstur oppover elva. – Fasinerende, sier Vibeke. FOTO: PRIVAT

AKERSELVA: – Det er flere enn oss i joggesko som liker seg langs Akerselva. Jeg går og løper flere ganger i uken tur langs Akerselva. Men jeg pleier å gå tidligere på kvelden enn i går, da var klokken rundet halv ti, forteller Vibeke Arntzen Fredriksen.

Få siste nytt rett i nyhetsfeeden! Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

To ganger samme tur

Hun har vokst opp på KJelsås, og har bare sett beveren i Akerselva en gang tidligere.

LES OGSÅ: Setter ut 200.000 fiskeyngel: Møt gutta som holder liv i Akerselva

– Men denne gangen så jeg han to ganger, Ja han, for det var en riktig så kjekk beverkar tror jeg. Da jeg gikk nedover elva trodde jeg det var en stein helt til jeg så at den jo rørte på seg. Men da ble den borte for meg før jeg rakk å ta opp kamera, forteller hun.

Men da hun kom opp igjen, samme veien, dukket også beveren opp igjen.

– Andre gangen møtte jeg han når jeg var på vei oppover. Da kom han plutselig svømmende opp på siden av meg og vi fulgte hverandre sikkert 50 meter og helt opp til huset hans. Han gjorde ingen mine til at han brydde seg stort om meg, og han svømte målbevisst og rolig oppover elva, forteller Vibeke.

– Fasinerende

Hun fortsetter.

- Fascinerende å se at vi kan ha et sånt dyreliv så nærme og at det er plass til oss begge er flott. Jeg er sikker på at også dyrene som lever langs og i elva, som beveren, er glade for at det nå ikke ble asfalt langs elva, tror Vibeke.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse