BI best i klassen

Fornøyd: BIs konstituerte rektor, Inge Jan Henjesand, er stolt av å være på listen blant de 50 beste handelshøyskolene i Europa.

Financial Times har kåret BI som den ledende handelshøyskolen i Norge. – Klart det betyr anerkjennelse, sier konstituert rektor Inge Jan Henjesand.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.01.2006 kl 12:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Nydalen: Den engelske avisen Financial Times rangerer jevnlig de beste handelshøyskolene i Europa. Det er første gang BI er blant de 50 beste. Konstituerende rektor Inge Jan Henjesand er stolt av at BI er representert på rangeringen.

– Vi har vært inne på listen før, men aldri så høyt opp som blant de 50 beste. Det betyr at vi hevder oss internasjonalt. En slik anerkjennelse virker selvfølgelig motiverende og inspirerende, sier Henjesand

Næringslivsforskning

Kun to skoler i Norden er på prestisjelisten til Financial Times - BI (nr. 48) og Handelshøyskolen i Bergen, (nr. 50). Henjesand kan fortelle at blant annet skolens næringslivsforskning har blitt lagt til grunn for den gode plasseringen.

– BI satser mye på forskning. Et konkret eksempel på ett av våre forskningsprosjekter er Norsk Kundebarometer. For eksempel hva skjer med kundens lojalitet til banken, og tilfredshet med bankens tjenester, når man går over fra personlig betjening til nettbetjening? Hvordan personifisere netthandel? Det er klart næringslivet er avhengig av å forstå markedet for å oppnå best mulig resultat. All utdanning på BI skal være basert på forskning, sier Henjesand. Han nevner også BIs faste markedsundersøkelser som blant annet blir publisert i Dagens Næringsliv.

MBA

MBA (Master of Business) er en to års tilleggsutdanning, eventuelt etter en 3-årig bachelor. BIs MBA-program er også vektlagt i rangeringen av Financial Times listen.

– BI, sammen med Handelshøyskolen i Helsinki, er de to skolene i Norden som har tilbudt MBA-program lengst. Våre MBA-opplegg er konkurransedyktige internasjonalt, det e10r jo rangeringslista et bevis på, sier en fornøyd Henjesand.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse