ANNONSE
Annonse

BI betaler 300.000 for Gry og Svend

Toppstudenter betaler ikke en krone for studiene.

Svend Boye og Gry Klarskov Nielsen er glade for at skolen betaler for masterstudiene i henholdsvis logistikk og finans. Foto: Foto: Anne Marie Huck Quaye

Gry Klarskov Nielsen og Svend Boye er to av flere studenter som skolen gladelig betaler master-studiene til - alt for å holde på «flinkisene».

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 12.09.2012 kl 14:36

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: De to studentene betaler ikke en krone for å fullføre sine masterstudier, men det gjør derimot Handelshøyskolen BI, skolen de går på.

Hele tre millioner kroner er satt av til stipender for de aller flinkeste studentene i år, hvorav 10 av disse er norske og 10 internasjonale studenter.

- Toppstudentene vil løfte miljøet, styrke BIs renommé, og gjøre alle våre studenter mer attraktive i arbeidsmarkedet. Alle vil tjene på det, samtidig som BI endelig får sjansen til å møte våre to største konkurrenter i henholdsvis København og Bergen, som tilbyr gratis masterstudier til alle, på flat mark skriver rektor ved BI, Tom Colbjørnsen på skolens hjemmesider.

Gry Klarsov Nielsen har unnagjort bacheloren i siviløkonomi på skolen, og er nå i gang med master i logistikk. Hun er en av de flinke, heldige som får betalt studiet gjennom stipendet «Presidential scholarship», som dekker semesteravgiften for begge årene de går masterprogrammet ved BI, i alt rundt 150.000 kroner per hode.

LES MER OM BI-STUDENTER HER

Ikke bare A

- Det er veldig flott. Det er første gangen de deler ut penger til norske studenter, sier Gry.

Svend Boye har sin bachelor i siviløkonomi fra Sveits og har nå permisjon fra jobben i konsulentselskapet Arkwright for å ta master i finans.

- Jeg har allerede jobb, så planen er å bli her i landet, sier Svend, som også er svært fornøyd med stipendet.

Selv om studentene må være i overkant flinke for å studere, har det hendt at det har sneket seg inn en B blant de mange A'ene innimellom, forteller Gry.

Hun satser på en jobb innen en stor bedrift som er god på logistikk, etter fullendt master.

Gry er vant til å jobbe, med 50 prosent jobbing ved siden av bachelor-studiet og har et hektisk liv som småbarnsmor samtidig som masteren unnagjøres. Hun mener skolen har gjort en helhetlig vurdering, ikke bare telt karakterer til stipend-mottakerene.

- Det er mye viktigere å ha arbeidserfaring enn a i snitt og bare sitte å nilese, mener hun.

Mål med galskapen

- Man må ha et mål med galskapen, sier Gry på spørsmål om BI-studenter er svært karrierebevisste.

Både Svend og Gry kan underskrive på at de fleste studentenene på skolen er veldig bevisste på sine karrieremuligheter.

Gry har selv vært innom musikkhøyskolen både i Malmø og Oslo, før hun endte opp med siviløkonomi på BI. Og nå er målet altså en jobb som er lette å kombinere med et hektisk familieliv etter at masteren er ferdig.

Drømmejobben for Svend er allerede funnet, etter halvannet år som analytiker i et konsulentselskap, som mer enn gjerne venter på han etter fullendt master.

- Studieavgiften har nok kostet BI noen toppstudenter tidligere, sier Gry.

Hun sikter til skolens to nærmeste konkurrenter som tilbyr samme utdannelse gratis, nemlig Norges Handelshøyskole i Bergen og Copenhagen Buisness School i København. Med stipender kan dette bli annerledes.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse