BI med ny dobbelgrad

BI med ny dobbelgrad

BI.

Fra høsten tilbyr Handelshøyskolen BI en ”Double Degree” innen finans og samfunnsøkonomi.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.02.2008 kl 15:26

NYDALEN: Studentene tilbringer 50% av studietiden på BI, og 50% hos en av skolens internasjonale samarbeidspartnerne. Etter studiene blir de belønnet med to vitnemål på én mastergrad.

Double Degree-programmet er et av virkemidlene i BIs offensive internasjonale strategi for perioden 2007 til 2010. Studentene kan velge mellom studier i Amsterdam, Ljubljana eller Barcelona.

Hjelp til kvalitetssikring

- I dag er det svært mange norske studenter som studerer i utlandet. Som hodejeger, og for arbeidsgivere, kan det være en stor utfordring i å vite noe om kvaliteten på de ulike studiestedene. En av styrkene med en Double Degree er at det blir lettere å forholde seg til karakterer og vurdere kandidatene, fordi utdannelsen er fra to anerkjente lærersteder, sier Kristian Lennertzen i rekrutteringsbyrået Capus.

- Kontakten med næringslivet vil alltid være viktig i løpet av studietiden. Derfor er det en stor fordel at deler av studietiden tilbringes i Norge. En Double Degree sikrer deg denne muligheten, samtidig som det å reise utenlands er en nyttig erfaring, sier Lennertzen.

Tiltrekker flere studenter

Dean for masterprogrammene ved BI, Ulf Henning Olsson, har omfavnet Double Degree-filosofien.

- Målet mitt er at alle Master of Science-programmene skal ha en Double Degree-mulighet. Fordelene med dette er at vi kan få en økning i antall høyt kvalifiserte internasjonale studenter på BI, samtidig som at samarbeidsavtalene vil gjøre BIs masterprogrammer mer attraktive i Norge, sier Olsson.

- I tillegg krever Double Degree-programmene en sterk involvering fra fagmiljøet, noe som også kan føre til interessante forskningsmuligheter, sier Olsson.

Det er masterstudenter innen finans og samfunnsøkonomi som først får muligheten til å reise utenlands. Samarbeidsavtalen innebærer også at BI kan motta studenter fra de utenlandske universitetene.

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!