BI viser fleksibilitet flere kan lære av, sier Solberg

Statsminister Erna SOlberg og BI-rektor Inge Jan Henjesand. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– BI er en fleksibel organisasjon som har lettere for å snu seg rundt enn mange offentlige institusjoner, sa Erna Solberg da hun var på maratonbesøk i Nydalen fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2017 kl 07:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Både lederutdanning innen helsesektoren, og «China Day» – samarbeidet med Kina – sto på programmet da statsminister Erna Solberg ankom BI sammen med helseminister Bent Høie (H) fredag.

Se bildet større

Statsministeren og rektor. FOTO: HANDELSHØYSKOLEN BI

Først bar det inn på skolebenken der de to fikk høre om Nasjonal lederutdanning for primærhelsetjenesten, en masterutdannelse i helse, fra studentene Hilde Blom og Marianne Forsell Ruud, som er avdelingsledere i hjemmesykepleien i Rygge kommune, og Linda Høie Tjetland, avdelingsleder i hjemmetjenesten i Sola kommune.

«Programmet har fokus på utvikling av handlingskompetanse hos ledere innen helse og omsorg i kommuner og fylker, og på utnytting av det brede handlingsrommet for forbedringer som står til rådighet innenfor rammebetingelser gitt av politikk og forvaltning» skriver BI selv om programmet.

– Vi er veldig glade for å ha statsminister Erna Solberg og helseminister Bent Høie på besøk i dag. Jeg er veldig glad for at et møte mellom faglige ledere og politiske ledere kan skje her ved BI, sa rektor Inge-Jan Henjesand.

Og at skolen er stolt av samarbeidet med myndighetene om lederutdanning for primærhelsetjenesten. Målet er å heve det faglige nivået i en sektor der kravene til lederkompetanse, produktivitet og innovasjon stadig skjerpes.

Se bildet større

Statsministeren og helseministeren med studentene i Nasjonal lederutdanning for primærhelsetjenesten. FOTO: HANDELSHØYSKOLEN BI

Høy kvalitet på BI

Erna Solberg har besøkt BI i Nydalen ved en reke anledninger de siste årene. Til Nordre Aker Budstikke skryter hun av utdanningsinstitusjonen.

– Det som er fint med BI er at de har høy kompetanse og er fleksible og gode på å snu seg rundt og bruke sin lederskapsprofil på andre områder, og fra andre deler av arbeidslivet, inn mot offentlig sektor.

Solberg minner om at BI har vunnet oppdraget om å tilby denne utdannelsen, fra Helsedepartementet.

– Det viser jo at BI er en organisasjon som har lettere for å snu seg rundt enn det andre offentlige organisasjoner kanskje har. De er raskere og mer omstillingsdyktige, og må være mer markedssøkende. Men først og fremst holder det de gjør, forskning og undervisning, høy kvalitet, sier Solberg.

Eldre var eldre før

– Vi blir alle eldre, man kan si at eldre folk var eldre før. Det finnes ingen øvre aldersgrense for å lære noe nytt, sa rektor i sin tale til gjestene.

– Som 54-åring har jeg begynt å lure på hva som venter meg. Jeg har altså begynt å få personlig interesse av politikk og tilbud til eldre. Jeg ser frem til å høre hvordan dere som fagfolk og ledere, og dere som politikere, har tenkt å løse dette på mine vegne!

Norge og Kina

Se bildet større

Solberg sammen med delegasjon fra Kina. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Statsministeren fikk også innblikk i hvordan BI jobber med Kina. I samarbeid med NHO og Abelia arrangerer Handelshøyskolen BI seminar om hvordan norsk næringsliv kan styrke sin posisjon i Kina.

Tema er ledelse i Kina - utdanning, næringsliv og ledere, og tilstede er både kinesiske og norske næringslivsledere.

Like før påske dro den norske regjeringen på offisielt besøk til Kina. Bakgrunnen var normaliseringen av de bilaterale forholdene mellom Norge og Kina, og en ambisjon om å stimulere til økt handel - les tidligere sak her.

LES OGSÅ: Disenjenta (17) har fått jobb som ballerina - i Russland!

«China Day»

– «China Day» er en direkte oppfølging av dette, som arrangørene var en del av. Opptiningen av forholdet mellom Norge og Kina har også ført til at ledelsen ved Fudan University i år reiser til Norge for å delta på arrangementet. I besøket inngår i tillegg gradueringen for MBA-studentene ved BI-Fudan senere på kvelden, skriver BI i en pressemelding.

Blant deltakerne er presidenten ved Fudan University, Mr. Xu Ningsheng, og dean for School of Management, Mr. Lu Xiongwen.

– Presidenten ved Fudan har en svært høy politisk rolle i Kina, ettersom universitetet rangerer som nummer tre i landet. Hans rolle er på nivå med vise-ministere, og det er derfor helt spesielt at han nå kommer til Oslo, ifølge BI.

Se bildet større

FOTO: HANDELSHØYSKOLEN BI

2500 internasjonale ledere

Statsministeren fikk møte de kinesiske gjestene, studenter og næringsliv.

BI og Fudan har gjennom 20 år utdannet over 2500 kinesiske og internasjonale ledere, der de fleste studentene kommer fra Fortune 500-bedrifter.

Kunnskapsministeren

Og det bør nevnes at i forkant av besøkene fra statsminister og helseminister, så var også rektor Inge-Jan Henjesand og representantene fra Kina, i møte med kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i Kunnskapsdepartementet. Det også for å snakke om norsk og kinesisk forskning og utdanningssamarbeid.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse