Se prisene her! Billig månedskort - rådyr enkeltreise

Ruters månedskortbrukere kommer best ut av de nye takstene i Oslo.

Har du glemt å kjøpe billett til bussen på forhånd er det nå rådyrt å betale direkte til fører ved ombordstigning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.08.2008 kl 14:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Hele 34 kroner må du nemlig ut med om du ikke har vært smart og stukket innom en kiosk eller automat før du entrer hovedstadens busser.

Faste kunder premieres

Om du reiser ofte med trikk og buss vil det imidlertid lønne seg stort å kjøpe månedskort. Her er prisene nemlig redusert fra 720 til 550 kroner. Det betyr en prisreduksjon på 23,6 prosent.

Ifølge selskapets administrerende direktør Bernt Reitan Jenssen skal det lønne seg å være trofast kollektivkunde.

– Prisene øker på enkeltbilletter i hele regionen, mens periodekortene skjermes. Det er klart at en kunde som reiser hyppig, bør belønnes med de gunstigste prisene, sier han i en uttalelse på Ruters nettsider.

Samordnet takstsystem

1. august var det i følge selskapet om lag 1½ år siden billettprisene sist ble regulert. For å få budsjettet til å gå opp, har man måttet balansere de billige periodekortene med prisøkning på enkeltbilletter i hele regionen og kupongkort i Akershus. Takket være ekstra tilskudd fra Oslo har man imidlertid kunnet skjerme flexikort og dagskort og minimalisere prisøkningen på enkeltbilletter i Oslo.

10 kr å spare på forhåndskjøp av enkeltbillett.

Minst er prisstigningen på forhåndskjøpt enkeltbillett, som vil koste 24 kroner og blir altså 10 kroner billigere enn den ombordkjøpte enkeltbilletten.

Reglene for familierabatt harmoniseres i Akershus og Oslo, noe som betyr at en voksen med en hvilken som helst gyldig billett nå kan ha med seg inntil fire barn gratis i helger og på helligdager.

Adm. direktør Bernt Reitan Jenssen i Ruter understreker at et nytt, forenklet og samordnet takstsystem vil komme i løpet av 2009, og at endringene som gjennomføres fra 1. august bare er en foreløpig justering og harmonisering av de to oslo og Akershus takstsystemer.

- Vi ønsker flere og enda mer fornøyde kunder, og er opptatt av å kunne gi de kollektivreisende et best mulig tilbud, fremholder han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse