Litt simpel kvalitet: Billig - på godt og vondt

 

Bénéteau satser stort på billige motorbåter. Utfordringen ligger i å gi nok "båt for pengene".

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.10.2008 kl 14:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KLIKK.NO/MOTOR/BÅT: Bénéteau kommer med to små nykommere i høst, 650 Cabin og 650 Sun Deck.

Båtene er bygd på samme skrog, men har ulik innredning. 650 C, som fikk sin lansering på Southampton-messen, er en frisk og delikat liten daycruiser i en størrelse som gir brukbar overnattingskomfort for to personer.

Se video på Klikk.no/motor/båt

Båten har en enkel liten cockpit med L-sofa, bordløsning, vask og vippbar ryggstøtte på copilot-siden, noe som gir ryggstøtte for en smal solseng.

Teak i dørken og lyst kunstskinn pynter opp. Båten er utstyrt med Suzuki-motor og har en kapasitet for opp til 175 hk.

Det er absolutt plass til nok en DC på markedet, og Bénéteau har planer om å bygge i så store antall at prisene blir gunstige, mye etter samme prinsipp som Bavaria.

Men for å lykkes med Flyerserien må franskmennene heve kvaliteten noe, for noen av løsningene og manglende finish trekker ned helhetsinntrykket av nykommeren.

At båten passerer 43 knop med en 175 hk er vel og bra, men de siste fem knopene byr på utfordringer dersom sjøen ikke er flat, noe vi fikk erfare på vår "førpremiere-test" i høst.

Rundt 350 000 kroner er en god pris, og bedre blir det dersom man kutter ned på antall hestekrefter, men kvaliteten og komforten må bli bedre dersom Bénéteau skal kunne hevde seg i lengden.

Og det tror vi at de vil.

På jakt etter ny båt? Sjekk våre båttester

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse