Bilradioen som personlig DJ

BRA LYD I LITEN DINGS: Denne lille mp3-senderen løser musikkproblemene i bilen. FOTO: WWW.INTERSOUND.NO

Nå kan du slippe styr med cder eller iPoder med FM-sender når du vil ha musikk i bilen. Alt du trenger er en minnepinne – og denne lille mp3-senderen.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Oslo: Jostein Ludvigsen hos Intersound i Mølleparken er mannen som selger de populære mp3-senderne. Det lille kontoret har allerede solgt 3000 sendere, men har måttet bestille 4000 til for å dekke etterspørselen.

– Det er ikke noe HIFI-utstyr, men med et greit anlegg i bilen blir lyden bra, sier Ludvigsen.

Mp3-senderen fungerer ved at den plugges i sigarettenneren, og at man velger én av de 14 forhåndsinnstilte frekvensene. Så skrur man på bilradioen på samme frekvens, og vips; din egen musikk strømmer over bilens høyttaleranlegg. Mp3-filene du spiller kan du rett og slett ha lagret på en liten minnepinne som plugges i mp3-senderen. Den lille mp3-senderen koster rundt 350 kroner.

Minnepinne

– Enkelhet er stikkordet. Du trenger ikke en egen mp3-spiller, bare en minnepinne. Men du kan selvfølgelig bruke iPod eller mp3-spiller også, det følger med en minijack-ledning med mp3-senderen, forteller Ludvigsen.

Bruker man iPoden kan man nyte godt av nok en funksjon på mp3-senderen: man kan plugge i USB-kabelen og dermed lade iPoden samtidig.

– Det er et multifunksjonsprodukt, og kan levere strøm til det aller meste. Men ikke et kjøleskap, den har en grense, ler Ludvigsen.

Han kjører selv en gammel Volvo når han må utenfor Ring 3, og den har verken cd-spiller eller kassettspiller (!). Mp3-senderen løser problemet.

– For folk som meg, som kjører gamle biler, er den helt genial, skryter Ludvigsen.

Han bor selv på Grünerløkka, og ser stadig biler som har vært utsatt for innbrudd. Ofte skal det ikke mer enn en cd-mappe til for at noen knuser ruta di.

– Mp3-senderen derimot er så liten at den lett kan puttes i dashbordet eller i lomma, forteller han.

Test

Østkantavisa har testet den lille mp3-senderen, og vi er veldig godt fornøyd med produktet. På forhånd advarte Ludvigsen oss om at minnepinner med for mye lagringskapasitet kunne være et problem, så vi fant fram en gammel minnepinne med 512 MB. Så var det bare å legge noen mp3-filer på den, plugge den i mp3-senderen, og finne en frekvens uten for mye støy. Dermed brølte Jokke at "Skinnet bedrar" over bilens høyttaleranlegg.

Noen små minuser er det. Noen vil kanskje synes at de knappene blir litt små, og av og til må du skifte frekvens. Det kan være kontaktproblemer i noen sigarettennere.

Totalt sett er likevel konklusjonen at dette er en hendig, liten sak som gir deg musikk i bilen med minst mulig anstrengelse.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse