Ble du stoppet i dag?

Helårssyklisten Per Spilling og Ingrid Larsen fra Statens Vegvesen. Per Spilling synes etter sigende dette var en «artig» aksjon fra Statens Vegvesen FOTO: STATENS VEGVESEN

Ros og ris torsdag morgen, men ikke minst 1000 marsipangriser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.12.2016 kl 10:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: – Vegvesenet i Oslo har tenkt å gjennomføre en liten julemarkering og takke de som er ute og sykler om vinteren, med noe utdeling av juleknask på utvalgte steder i Oslo, skrev Vegvesenet i pressemelding onsdag.

– Vi vil være på tre steder i Oslo fra 07.00 - 09.00 torsdag 15. desember, ved Tåsen, Tjuvholmen og Munkedamsveien.

Se bildet større

Espen Sletten fra Statens Vegvesen som står ved Tåsen. FOTO: STATENS VEGVESEN

Takke

Formålet er å takke de som er ute og sykler, selv om det er kaldt og vinter.

– Så skal vi også snakke litt om vinterdrift på sykkel, økt sykkeltrafikk og hva vi tenker om vår satsing på myke trafikanter, videre fra pressemeldingen.

Se bildet større

Avdelingsdirektør for Vegavdeling i Oslo, Ing Cristine Ericson (til høyre på bildet) stilte opp i kulda og delte ut julehilsene, her sammen med Ingrid Larsen fra Statens Vegvesen. FOTO: STATENS VEGVESEN

Rekordhøy

I tillegg feire en rekordhøy økning i antall syklister fra 2015 til 2016 med 12% langs de store innfartsårene i Oslo - her kan du lese hele saken fra onsdag.

Torsdag morgen var de på plass - med 1000 julemarsipangriser.

Se bildet større

Espen Sletten i samtale med en syklist ved Tåsen. FOTO: STATENS VEGVESEN

Ris og ros

– Vi har delt ut 1000 marsipangriser i løpet av 1,5 time på Tjuvholmen, Tåsen og i Dronning Eufemias gate, til mange fornøyde syklister og fotgjengere. Vi traff på mange helårssyklister i dag og fikk både «ros og ris» for sykkelvegløsningene våre, forteller Dagmar Høyer til Nordre Aker Budstikke.

I tillegg.

– Mange var godt fornøyd med den høye vedlikeholdsstandarden  på sykkelvegene våre, mens like mange syns det var for mye salt som brukes, og som ikke er bra for syklene. Noen fotgjengere kom også med et ønske om en fotgjengerovergang over selve sykkelvegen ved Tjuvholmen.

Se bildet større

Espen Sletten foran telleren ved Tåsen - sykkeltellerene som gir viktig informasjon for planleggingen av sykkelvegnettet. FOTO: STATENS VEGVESEN

 
– Vi tar med oss alle innspill som vi fikk og vi ønsker våre fotgjengere og syklister en riktig god jul, avslutter Høyer.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!
 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse