Ble kåret til «Player of the week»

Volleyballspiller Mari Hole skrev seg inn i historiebøkene

NYUTDANNET: Mari Hole kommer hjem med en bachelor i kommunikasjon når hun er ferdig i mai.

Mari Hole (22) volleyballkarriere gikk rett til himmels da hun byttet skole for to år siden.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

BESØK: Søsteren Andrea var forrige uke i Ohio på besøk

Se bildet større

LØNN FOR STREVET: -Jeg har gitt for mye blod, svette og tårer til denne idretten til å slutte med volleyball nå, sier Mari Hole, som nylig ble kåret til player of the week i USA. ALLE FOTO:PRIVAT

OSLO/OHIO: Som 18-åring reiste hun fra Tåsen til Los Angeles for å studere og spille volleyball for UCLA.

LES OGSÅ: Mari Hole klar for California

Men de to første årene gikk ikke helt som foventet, og hun bestemte seg for å flytte til Ohio for å prøve ut lykken der.

- Mine fire år i USA har vært en berg og dalbane med både oppturer og nedturer. Etter to sesonger bestemte jeg meg for å flytte til Ohio State, og jeg er kjempefornøyd med nettopp dette, sier Mari Hole.

Ble historisk

Mari Hole, som var med å ta gull med Koll for fire år siden, fikk en opptur umidellbart etter overgangen.

I fjor ble hun kåret til ukas spiller i ligaen, BIG10, en gang, mens hun denne sesongen har blitt kåret til denne prisen to ganger på rad. I tillegg ble hun også kåret til «national player of the week» den første uken i år, samt hun var den første i klubbens historie som har oppnåd 1000 «kills» på to år.

- Jeg var den åttende spilleren i skolens historie som fikk den, og den siste var i 2005. Dette er veldig stort da det i ligaen vår er kun 12 lag, mens det på det nasjonale er 300 lag.

- Gjennom hele sesongen er det kun 14 spillere som får den. Så og få være en av dem er helt uvirkelig.

Stor interesse

Volleyballspilleren kan se tilbake på fire fine år, og hun har spilt kamper med foran 14 000 tilskuere.

- Generelt er det mellom 1500-5000 tilskuere på kampene. Det er en helt fantastisk atmosfære på kampene og følelsen av å ha 1000 tilskuere enten med eller mot deg er veldig spesielt og må bare oppleves.

Nå gjenstår det å se hva fremtiden bringer.

- Jeg er definitivt ikke klar til å slutte med volleyball. Jeg har gitt for mye blod, svette og tårer til denne idretten de fem gjennom de fem siste årene til å slutte nå, sier hun.

God utvikling

Og hun sitter igjen med mange gode minner og hun føler at hun har utviklet seg både som spiller og person de fire årene hun har vært i USA.

-  Jeg liker å tro at jeg har vokst mye som person og blitt mer selvstendig, og jeg tror selv jeg har blitt ganske flink til å håndtere situasjoner og komme opp med løsninger etterhvert som de oppstår.

Som spiller mener hun at utbyttet har vært formidabelt.

- Nivået på volleyballen er generelt høyere i USA, og jeg har utviklet meg både fysisk og psykisk. I år er jeg også en del av  kapteingruppen på laget mitt laget mitt, noe som jeg ser på som en ære, sier Mari Hole.

Og hun anbefaler alle å prøve seg i USA.

- Det er en helt annen stemning på kampene med band, chearleadere, studenter og andre fans. Dette er definitivt noe jeg kommer til å savne når jeg snart er ferdig her. 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse